La CUP es mostra indignada davant de les declaracions d’Artur Mas

Valoren que refreda la possibilitat de referèndum i que desdibuixa el camí cap a la independència nacional. Les declaracions d’aquest matí a Catalunya Ràdio del […]


Valoren que refreda la possibilitat de referèndum i que desdibuixa el camí cap a la independència nacional.

Les declaracions d’aquest matí a Catalunya Ràdio del President Mas anuncien, segons la CUP, que “el Govern està fent marxa enrere en la convocatòria d’una consulta i que ja pensa en esgotar la legislatura”. Pels independentistes, Mas podria haver “sucumbit a les pressions de les elits catalanes i espanyoles, que estarien forçant un nou pacte per encaixar Catalunya dins d’Espanya”. La CUP opina que allargar l’actual conjuntura fins a unes eleccions plebiscitàries el 2016 significaria “no respondre al clam explícit de la societat catalana, que vol ser consultada, de forma immediata i clara, sobre el futur polític del país. No celebrar el referèndum el 2014 podria ser considerat un frau en tota regla”.

Sobre l’absència d’un marc legal que faria inviable la consulta (tal i com ha avançat el President), la CUP opina que aquesta s’haurà de celebrar, si cal, exercint la desobediència institucional i civil, tot fent evident la contradicció entre la voluntat democràtica i el marc legal espanyol. Laia Alsina, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, ha avançat que la formació endegarà les iniciatives necessàries –dins i sobretot fora del Parlament –  per tal de forçar, a través de la pressió popular, aquest referèndum. “El poble ens ha dut fins aquí i cal donar una darrera empenta al procés, passant per damunt de les estratègies d’aquells que volen tornar a lligar-nos amb l’Estat espanyol”.

Per tot això, la CUP vol denunciar la renúncia a avançar decididament cap a la plena llibertat dels Països Catalans. En aquest sentit, fa una crida a la mobilització social i a la desobediència per desbordar la censura, les limitacions i els frens que es volen posar a la voluntat popular i exigeix que es defineixi la data del referèndum, el contingut de la pregunta i crida el conjunt del poble català a desbordar la timidesa i la subordinació amb què s’ha actuat fins ara. La CUP recull l’emplaçament que des de diferents parts del país i des de diferents sensibilitats s’ha fet arribar a la societat catalana per avançar cap a una república independent dels Països Catalans.

5 de setembre de 2013