La CUP obre una votació electrònica per destinar 23.765€ a projectes socials

Els diners provenen d’un romanents de l’any 2012 destinats a subvencions dels grups parlamentaris que no es van gastar per avançament electoral i fi de […]


Els diners provenen d’un romanents de l’any 2012 destinats a subvencions dels grups parlamentaris que no es van gastar per avançament electoral i fi de la legislatura, i que ara s’han repartit proporcionalment entre els grups parlamentaris. La CUP denuncia aquesta pràctica i la forma de denúncia és tornar-los al carrer.

L’organització també ha destinat 2.050€ al projecte de reconstrucció del Centre Social Okupat Can Vies de Barcelona i 10.185€ a projectes de solidaritat internacional amb Palestina, Kurdistan i el Sàhara.

La Candidatura d’Unitat Popular ha posat en marxa avui una sistema de votació electrònica a través de la pàgina web http://dinersalcarrer.cup.cat per destinar 23.765€ a projectes socials. Els diners provenen d’un romanents de l’any 2012 destinats a subvencions dels grups parlamentaris que no es van gastar per avançament electoral i fi de la legislatura, i que ara s’han repartit proporcionalment entre els grups parlamentaris. La CUP denuncia aquesta pràctica i la forma de denúncia és tornar-los al carrer.

Els participats de la votació podran escollir entre 7 projectes socials:

1. Tanquem els CIES [tanquemelscies.blogspot.com]

2. Campanyes de desobediència per l’accés a l’habitatge

3. Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona

4. Contra les violències vers les dones i pel dret al propi cos

5. Plataforma en Defensa de l’Ebre [ebre.net]

6. Projecte Observatori per L’Horta de l’entitat Per L’Horta [perlhorta.info]

7. Col·lectiu Sense Papers de Perpinyà

La quantitat destinada a cadascun dels projectes aniran en funció d’unes votacions electròniques obertes a la ciutadania, amb el límit d’un mínim de 500€ i d’un màxim de 5.000€ per projecte. El termini de la votació serà dels dies 22 al 31 de desembre (ambdós inclosos). El dia 2 de gener, es publicaran els resultats de les votacions en la pàgina web i la quantitat adjudicada a cadascun dels projectes.

D’on provenen els diners?

El grup parlamentari de la CUP va rebre, fa uns mesos, uns diners extraordinaris no pressupostats, corresponents al romanent resultant del tancament dels comptes del Parlament de l’any passat. Els romanents de l’any 2012 destinats a subvencions dels grups parlamentaris que no es van gastar per avançament electoral i fi de la legislatura, i que ara s’han repartit proporcionalment entre els grups parlamentaris. A aquests diners també s’han sumat els diners que Hisenda retorna a les persones diputades de la CUP-AE fruit de les declaracions a retornar del 2013. Les quantitats positives surten per l’excés de retenció d’IRPF practicada en les nòmines del Parlament de 2013. En total son 36.000€, 33.000€ de romanent i 3.000€ de les declaracions a retornar del 2013 dels diputats de la CUP.

Com es distribueixen?

L’organització va decidir el destí d’una part dels diners directament. 2.050€ van ser destinats al projecte de reconstrucció del Centre Social Okupat Can Vies de Barcelona i un 30% (10.185€) s’ha destinat a projectes de solidaritat internacional amb Palestina, Kurdistan i el Sàhara, respon així a la vergonyant no aprovació d’una moció al Parlament de Catalunya en favor d’aquests tres pobles el 10 de juliol passat. La resta de diners, el 70% (23.765€), es repartiran a través de votació popular en 7 projectes que l’organització ha escollit.

La Candidatura d’Unitat Popular dóna diners anualment a les següents organitzacions i projectes: Alerta Solidària, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, L’Accent, La Fàbrica, Llibertat.cat, Coordinadora de Casals i Ateneus, Universitat Comunista dels Països Catalans, Som Països Catalans, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

A més, hem estat donants puntualment dels següents projectes i organitzacions durant l’últim any: Aturem BCN World, Associació Batzac, Stop Pujades, Marxa per la Dignitat, Multireferèndum, Bastoners Solidaris, treballadors/es en vaga de Panrico, Somonte, Assemblea de Docents de les Illes, Sabadell Lliure de Corrupció i el Fòrum Social Català.

22 de desembre de 2014