La CUP omple Cotxeres de Sants per donar el tret de sortida a les municipals

La CUP va exposar el creixement sostingut al llarg i ample del territori que de ben segur reportarà els seus fruits a les urnes el […]


La CUP va exposar el creixement sostingut al llarg i ample del territori que de ben segur reportarà els seus fruits a les urnes el proper 22 de maig, jornada electoral municipal. Són mesos d’intensa feina de les assemblees locals de la CUP.

Tot això es va presentar simbòlicament ahir damunt d’un escenari en un gran acte nacional que va tenir lloc a les Cotxeres de Sants de Barcelona i que va servir per donar el tret de sortida a la precampanya electoral de la CUP per les municipals. Mig miler de persones d’arreu del país hi van assistir, omplint a vessar l’auditori vestit per l’ocasió.

Fins a unes 500 persones es van aplegar ahir a partir de dos quarts de vuit del vespre a les Cotxeres de Sants per presenciar l’acte de tret de sortida a la precampanya electoral. Si a l’auditori hi havia mig miler de persones, damunt l’escenari se n’hi van arribar a aplegar mig centenar davant d’una gran pancarta on posava ‘Unitat Popular’ i d’una pantalla amb el lema nacional, ‘L’alternativa necessària’. Eren alguns dels caps de llista dels diferents municipis on la CUP concorrerà a les eleccions, que es van presentar públicament -un per un, primer els que tenen representació i després els que no en tenen o els que es presenten per primer cop- davant del públic que l’escoltava. Militants -representants de les assemblees- i simpatitzants van omplir de gom a gom les Cotxeres, on fins i tot hi havia gent dreta. Un parlament central dedicat a les dècades de lluita de l’Esquerra Independentista i en homenatge als lluitadors nacionals va precedir les intervencions dels diversos candidats. En acabat, es va llegir un manifest explicatiu dels principis bàsics de la CUP.

Un acte complet que va durar al voltant d’una hora i que seguia l’estela organitzativa de l’acte de commemoració dels 40 anys de l’Esquerra Independentista que es va celebrar a Berga l’any 2007, i que va comptar ahir amb algunes actuacions musicals. De forma intercalada, els assistents van poder gaudir de les actuacions poètiques i musicals de Laia Carreras, la Meritxell Gené, Verdcel i en Jordi Batiste.

Més del doble de candidatures

La CUP ha experimentat un creixement notable al llarg dels darrers anys, fet que la durà a presentar candidatures a una vuitantena de municipis dels Països Catalans en les eleccions del proper 22 de maig. Es tracta del doble de llistes presentades respecte fa quatre anys, fet que situa la formació en situació de creixement imparable. Així, la CUP presentarà més de 80 candidatures a les eleccions municipals del proper 22 de maig, una trentena de les quals són noves en relació a les eleccions municipals del 2007, i més de 20 corresponen a capitals de comarca, a moltes de les quals la CUP es presentarà per primera vegada.

25 de març de 2011