La CUP participa a la Contra-Cimera Social pel Canvi Climàtic

La diputada al Congreso per la CUP Per la Ruptura, Mireia Vehí, i una delegació de la CUP assistiran a la Contra-Cimera Social pel Canvi […]


La diputada al Congreso per la CUP Per la Ruptura, Mireia Vehí, i una delegació de la CUP assistiran a la Contra-Cimera Social pel Canvi Climàtic, que tindrà lloc a Madrid entre els dies 2 i 13 de desembre en motiu de la Cimera anual de les Nacions Unides contra el Canvi Climàtic (COP25). 

Des de la CUP i l’Esquerra Independentista es fa una crida als moviments socials d’arreu dels Països Catalans a afegir-se a la Contracimera i la manifestació que es farà a Madrid el 6 de desembre, a les 18h, per protestar contra la inacció del món polític i econòmic en relació a la crisi climàtica, ambiental i social. La manifestació, que coincidirà amb la celebració de la Cimera Anual de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP25), ha estat convocada per nombrosos col·lectius com ara Fridays For Future, Extinction Rebellion, Greenpeace, Ecologistas en Acción, Coordinadora de las ONG, Campaña contra los TCI, Alianza por la Emergencia Climática (en la que participa CGT i Alianza por el Clima) que a l’hora  han impulsat l’organització d’una contracimera social per fer front a la inacció i abordar la urgència de la crisi climàtica i treballar per la justícia climàtica. 

La CUP vol denunciar i assenyalar la complicitat i responsabilitat dels governs nacionals i locals en la progressiva destrucció de la vida. Governs que col·laboren amb grans multinacionals i  rescaten bancs i grans corporacions que fan negoci amb les bases de la vida. Governs que retallen serveis públics necessaris per garantir una vida digna. Governs que permeten a les grans empreses fer extractivisme i cops d’estat com ha succeït recentment a Bolívia. Governs que no apliquen els acords mínims que ells mateixos han acordat en les Cimeres Mundials pel Clima, unes cimeres i protocols signats en l’àmbit internacional que no són més que un mercadeig capitalista que permet als més poderosos contaminar i pagar la caritat als més pobres.

 

6 de desembre de 2019