La CUP de Ponent en defensa del tren de la Pobla

L’assemblea territorial de Ponent de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) dóna suport a les mobilitzacions en defensa del tren de la Pobla i en contra […]


L’assemblea territorial de Ponent de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) dóna suport a les mobilitzacions en defensa del tren de la Pobla i en contra de la reducció del nombre de trens d’aquesta línia.

L’organització de l’esquerra independentista, que ja havia manifestat reiteradament la seva oposició al procés de retallades emprés pel govern de la Generalitat contra els serveis públic, considera que la reducció de freqüències anunciada per FGC suposa l’inici del desmantellament d’una línia de vital importància per al Pallars. Segons la CUP “la supressió de serveis públics a les comarques més desafavorides econòmicament, i en especial a les de muntanya, suposa incrementar encara més els forts desequilibris territorials existents al nostre país. Els veïns i veïnes de les nostres comarques no han de pagar les conseqüències de l’elevadíssim cost de la subcontractació del servei ferroviari amb l’operadora espanyola Renfe”.

En tant que partidària de prioritzar els serveis públics per damunt dels interessos privats i els criteris socials i territorials per damunt dels criteris econòmics immediats, la CUP aposta no només pel manteniment de les freqüències existents sinó per la millora dels serveis que converteixin aquesta línia en un servei públic funcional i de qualitat per a les poblacions on passa.

Sobre aquest fet, el portaveu de la Territorial de Ponent, Josep Anton Vilalta, ha manifestat que “La supressió de serveis a les comarques de muntanya agreuja els desequilibris territorials” i fa una crida “tots els sectors socials a la defensa d’aquest servei públic bàsic per l’equilibri territorial”.

A Lleida, el 26 de gener de 2012. 

26 de gener de 2012