La CUP es posiciona respecte la IP del referèndum d’autodeterminació

Comunicat CUP Nacional: Davant l'admissió a tràmit en el Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya de la Iniciativa Popular per la celebració d'un referèndum […]


Comunicat CUP Nacional: Davant l'admissió a tràmit en el Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya de la Iniciativa Popular per la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, la CUP vol manifestar:

1)  Que, com a organització que lluita per la independència dels Països Catalans, celebrem l'admissió a tràmit d'aquesta iniciativa que permetrà l'activació popular en favor de l'exercici del dret de decidir, encara que sigui només per una part del nostre país.

2)  Que allò que el desenvolupament d'aquesta iniciativa plantejarà serà, novament, la contraposició entre la voluntat popular catalana, i la negació del dret a exercir-la per part de l'estat espanyol, l'ordenament jurídic del qual, nega expressament el dret a l'autodeterminació. El precedent del rebuig del Pla Ibarretxe al Congrés espanyol, demostra que l'estat no permetrà cap procés democràtic que pugui posar en perill la seva integritat territorial.

3)  Emplacem els partits polítics, especialment aquells que han permès la tramitació d'aquesta iniciativa popular (CiU, ERC i ICV-EUiA), a posicionar-se davant aquest previsible escenari i diguin si estaran disposats o no a portar fins a les últimes conseqüències la defensa del dret a decidir i, posteriorment, la voluntat expressada en un possible referèndum, encara que això passi per la desobediència a les institucions de l'Estat i la ruptura amb aquestes.

4)  Emplacem també a tots els agents polítics i socials del país, a impulsar iniciatives de mobilització i activació popular en favor de la construcció nacional dels Països Catalans i de la seva independència. Només una intensa mobilització i organització populars podran superar els obstacles posats pels estats que neguen el dret dels Països Catalans i de la seva gent a decidir el seu futur.

22 de juny de 2010