La CUP present a les citacions pel ‘cas 3%’ com a acusació popular

L’advocada Montse Vinyets, en representació de la CUP, serà present a les citacions judicials sobre el ‘cas 3%’ que inicien aquest dilluns al jutjat Central […]


L’advocada Montse Vinyets, en representació de la CUP, serà present a les citacions judicials sobre el ‘cas 3%’ que inicien aquest dilluns al jutjat Central d’Instrucció núm. 5 de l’Audiència Nacional a Madrid. Des del juny de 2017, la CUP figura com a acusació popular en el cas que investiga el cas Petrum i el presumpte pagament de comissions a Convergència a canvi d’adjudicacions públiques, fet que permet que l’organització pugui accedir al contingut de les actuacions del cas, participar en les diligències i instar allò que consideri en la investigació.

La voluntat de la CUP és garantir que s’arriba al fons de la investigació i de que es duu a terme un procediment transparent perquè tota la informació arribi als ajuntaments afectats per tal d’analitzar-la i establir patrons de conducta vinculats a aquesta trama de corrupció o d’altres ens els respectius municipis. 

La CUP ha denunciat consecutivament que la corrupció i especialment, el finançament il·legal de partits polítics és una pràctica sistèmica del règim del 78, i que va estretament lligada a les relacions de poder de les elits i les oligarquies que l’integren. En aquest sentit, caldrà que CDC respongui i doni llum a perquè les donacions que es van fer durant aquest període a fundacions vinculades al partit per part d’empresaris reverteixen en donacions directes al partit per part d’aquestes, sense cap justificació documental. 

11 de juny de 2018