La CUP presenta més del doble de candidatures que el 2007 a les comarques gironines

La formació preveu obtenir representació per primer cop a capitals de comarca, i consolidar-se en els municipis on ja té regidors Destaquen el seu creixement […]


La formació preveu obtenir representació per primer cop a capitals de comarca, i consolidar-se en els municipis on ja té regidors

Destaquen el seu creixement pausat però sòlid a les comarques gironines

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet públic aquest matí les candidatures que presentarà a les comarques gironines el pròxim 22 de maig. En total la formació serà present en tretze municipis, ja sigui presentant candidatures pròpies i associades o col·laborant en formacions locals. Així, la CUP presentarà candidatura pròpia a Banyoles, Blanes, Bordils, Celrà, Figueres, Girona, Mollet de Peralada, Sant Joan de les Abadesses, Santa Coloma de Farners i Viladamat. D’altra banda, la candidatura d’Independents Per Salt, que compta amb un regidor, s’incorpora al projecte i concorrerà a les eleccions associada a la CUP. Finalment, la CUP col·labora i dóna suport a les candidatures de la CUPA, a Arbúcies, i d’Alternativa per la Garrotxa, a Olot.

Amb aquest creixement, la formació independentista avança en el seu procés d’expansió territorial i consolidació, i presenta més del doble de candidatures que el 2007 a les comarques gironines. En aquella ocasió van ser cinc les llistes que van permetre a la formació obtenir representació als municipis de Celrà i Viladamat. Aquest any la CUP preveu assentar-se en aquest pobles, i obtenir representació per primer cop altres municipis, entre els quals pot haver-hi alguna de les cinc capitals de comarca en què la CUP serà present.

A la roda de premsa, celebrada a la seu de campanya de la CUP a Girona, hi han assistit els principals caps de llista de la CUP (Sandra Pazos, de Banyoles; Joan Rota, de Blanes; Joan Font, de Figueres; Jordi Navarro, de Girona; Ferran Burch, de Salt; i Eloi Ginestà, de Santa Coloma de Farners) i el regidor de la CUP a Viladamat Robert Sabater. També hi ha assistit representants de la CUP de Bordils.

Toni Rico, portaveu territorial de la formació, destaca el creixement “pausat però sòlid” de la CUP a les comarques gironines, i qualifica d’”imprescindible” la tasca que les assemblees de la formació estan duent a terme als municipis de les comarques gironines. “Hem estat i serem decisius pel que fa a l’impuls de la democràcia participativa, la dinamització de la lluita independentista, la defensa dels serveis públics i els drets socials, i l’impuls d’un model d’un model econòmic més respectuós amb el territori als municipis on tenim implantació”, ha declarat Rico.

Pactes post-electorals

Finalment, preguntat sobre possibles pactes post-electorals, Toni Rico ha afirmat que “el compromís de la CUP és amb la ciutadania, i qualsevol acord es prendrà escoltant l’opinió dels moviments socials i el teixit ciutadà, amb els quals la CUP ja està treballant”. En referència al cas de Girona, Rico ha estat clar expressant que cal una alternança a la ciutat, però ha advertit que “si el canvi que proposa CiU va en la mateixa línia que les mesures que s’estan impulsant des del govern de la Generalitat, que no comptin amb la CUP”, fent referència a les retallades en els serveis públics com la sanitat i l’educació que s’han anunciat darrerament. Per la seva banda Joan Font, cap de llista de la CUP a Figueres, ha afegit que, “en tot cas, qualsevol pacte postelectoral es basarà sempre en elements programàtics i mai en repartiments de càrrecs i quotes de poder”.

 

15 d'abril de 2011