La CUP es presenta a Santa Maria de Palautordera

Presentació de la CUP de Palau12 de març a les 12h, a la Plaça MajorSanta Maria de Palautordera El divendres 4 de febrer d’enguany es […]


Presentació de la CUP de Palau
12 de març a les 12h, a la Plaça Major
Santa Maria de Palautordera

El divendres 4 de febrer d’enguany es va decidir, mitjançant una assemblea oberta, a la qual va assistir una quarantena de veïnes i veïns, crear una Candidatura d’Unitat Popular al municipi de Santa Maria de Palautordera (Baix Montseny).

La decisió de proposar la creació d’una candidatura alternativa, la van prendre una setmana abans en assemblea representants de diverses entitats del poble reunides per engegar una campanya per denunciar l’incompliment del compromís de tancament de l’abocador municipal. Es va considerar que, cansats que les lluites facilitin l’alternança en el govern de dos blocs liderats pel PSC i CiU respectivament, que comparteixen una manera de fer política que anul·la la participació i ofega el teixit associatiu, a més de servir els mateixos interessos, calia disposar d’una candidatura alternativa que servís d’eina als moviments socials del poble en la seva feina.

Així doncs, la CUP Palautordera neix com una necessitat de diferents entitats, col·lectius i persones del municipi, emmarcades en l’àmbit social, polític i cultural que veuen en la nova candidatura una eina amb la qual accedir i transmetre informació i propostes, difondre idees, treballar per conscienciar, mobilitzar i transformar la realitat a través de la participació directa. D’aquesta manera, es fa explícita des d’un inici la consideració de la CUP Palautordera com un mitjà, i no com un fi en si mateix.

També es fa explícita la voluntat de treballar amb les assemblees dels pobles veïns, Sant Esteve i Sant Celoni, per tal d’impulsar propostes de racionalització dels recursos públics, i multiplicar els efectes de les accions articulant reivindicacions comunes

7 de març de 2011