La CUP rebuja amb contundència la reforma del sistema de pensions

La CUP es mostra manifestament en contra de la reforma del sistema de pensions acordada pel Govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT, referma […]


La CUP es mostra manifestament en contra de la reforma del sistema de pensions acordada pel Govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT, referma el seu compromís amb les mobilitzacions que es convoquin en contra de la retallada dels drets socials, fa una crida a concentrar-se aquest vespre davant dels ajuntaments i manifesta la seva repulsa a la repressió policial durant la jornada de lluita d’ahir. La CUP de Barcelona convoca a concentrar-se a les 20h, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona aquest divendres, 28 de gener
Els sindicats espanyols CCOO i UGT van pactar ahir una nova retallada de drets per a les classes populars. L’objectiu del Govern espanyol era rebaixar les pensions per acontentar les elits financeres especulatives internacionals; i ho ha aconseguit amb la col·laboració dels sindicats “majoritaris” que han venut novament els treballadors i les treballadores a canvi, de ben segur, de nous privilegis per a aquestes grans gestories en que s’han convertit aquestes organitzacions.
Davant d’aquest nou atac a la classe treballadora la CUP vol manifestar-se en contra alhora que fa una crida a participar a les mobilitzacions que es convoquin en contra d’aquesta retallada dels drets socials o d’altres que es puguin plantejar.
La CUP vol manifestar també la seva repulsa a la repressió policial emprada en contra dels manifestants i piquets informatius durant la jornada de lluita i de vaga d’ahir, impròpia d’una democràcia i posant-se, com sempre, al costat de qui agredeix els nostres drets.
Els Mossos d’Esquadra van impedir alguns piquets informatius exercir la seva tasca, encerclant-los com el cas de Clot-Poble Nou, requisant pancartes i identificant els i les participants a la Plaça de les Glòries, retenint i multant a tres persones per “repartir publicitat sense autorització” a Tarragona, carregant contra una marxa que, des del Vallès, circulava per l’Avinguda Meridiana de Barcelona quan pretenia accedir al centre de la ciutat, per explicar alguns exemples.
 Especialment greus considerem la detenció de dues persones ahir al matí a Montcada i Reixac, i la retenció de 25 persones (militants de la CGT, la COS i de l’esquerra independentista i anticapitalista, entre els que es trobaven també militants de la CUP) la matinada d’ahir al centre de Barcelona quan participaven en un piquet informatiu. En aquests dos darrers casos les persones detingudes o identificades prestaran avui declaració a comissaria en haver estat denunciades pel cos policial.
La CUP se solidaritza amb totes les persones represaliades per exercir el seu dret de vaga i per protestar contra unes mesures injustes.
Per tot això, i per respondre a la decisió del govern espanyol de retallar el sistema de pensions publiques la CUP convoca a la ciutadania concentrant-se aquest vespre davant dels ajuntaments, a l’hora que acordi l’Assemblea Local.

28 de gener de 2011