La CUP rebutja l’agressió feixista contra el Casal Popular Voltor Negre de Palma

Davant l’agressió feixista patida pels joves del Casal Popular Voltor Negre de Palma volem mostrar la nostra màxima solidaritat i suport tant a Arran com […]


Davant l’agressió feixista patida pels joves del Casal Popular Voltor Negre de Palma volem mostrar la nostra màxima solidaritat i suport tant a Arran com a tots els joves participants de l’activitat que s’hi estava duent a terme quan una quinzena de joves d’extrema dreta irrompiren en el local i ferien tres persones. No és la primera agressió que pateix el casal de joves, el qual ja havia rebut amenaces polítiques i personals amb forma de pintades. Aquesta vegada, però, l’atac ha estat molt més contundent i un dels locals de referència pel que fa a la militància i a la vida social dels joves a Palma ha patit una destrossa molt greu (vidres trencats, taules i cadires destrossades…).

El Govern Balear, amb Bauzá com a cara visible, i el Círculo Balear, grupuscle feixista illenc, fa anys que promouen i atien l’odi cap a tot allò que sigui comú i propi a les Illes: la llengua, la cultura i les iniciatives de caire nacional. Aquest odi i menyspreu cap a tot allò que no sigui espanyolista ha fet que la societat illenca hagi de patir conflictes inventats per part de la dreta més rància de ca nostra: des d’insults, passant per mentides i arribant a aquest últim atac perpetuat per seguidors ultres del RCD Mallorca. El govern i el Círculo Balear apunten, els seus seguidors els fan la feia bruta.

Per tots aquests motius, la CUP vol denunciar la impunitat de què gaudeixen aquests grupuscles, tant al carrer com a l’estadi de Son Moix, on el RCD Mallorca juga els seus partits i on la seva directiva no ha fet cap passa per acabar amb aquest tipus d’afició ultra. A banda, també denunciam la impunitat de què gaudeix el Círculo Balear i els seus militants, els quals duen a terme un discurs ple de menyspreu, odi i ràbia contra tots els sectors de la societat que no pensen com ells.

Volem, també, reiterar el nostre suport a Arran Palma i a tots els joves que estan treballant per fer de la ciutat i de l’illa de Mallorca un lloc millor, els quals treballen per fer que el discurs anticapitalista i el pensament crític arribin a tots els barris i oferir un model alternatiu al que imposen des dels ajuntaments. Cinc anys de lluita i feina al Voltor Negre són la constatació de la bona salut que té el moviment independentista a Mallorca i que les agressions, per molt dures que siguin, no faran aturar a la massa crítica existent.

Des de la CUP fem una crida a participar de la concentració que s’ha convocat avui a les 20h a la plaça de Cort de Palma així com una crida a la solidaritat activa per part de tots els agents socials del país, ja que una agressió a una part del nostre país és un atac a tot el país en sel seu conjunt. Si el feixisme avança se l’ha de combatre i tenim les eines i els mecanismes per tombar-lo de manera col·lectiva.

27 d'octubre de 2014