La CUP rebutja l’operatiu policial desplegat per la Conselleria d’Interior amb motiu del 1 de maig

Considera que l’actuació de la policia respon a la voluntat de frenar les mobilitzacions amb mètodes de terror. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) vol fer […]


Considera que l’actuació de la policia respon a la voluntat de frenar les mobilitzacions amb mètodes de terror.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) vol fer públic el seu rebuig a les actuacions policials desenvolupades durant les mobilitzacions del 30 d’abril i de l’1 de maig a Barcelona, i entén que responen a la voluntat de la policia autonòmica i de la conselleria actual de frenar les mobilitzacions de protesta contra les polítiques d’austeritat a través de mètodes de terror policial.

La primera d’aquestes actuacions es va viure el passat 30 d’abril a la Vila de Gràcia (Barcelona). Prop de 400 agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) del Mossos d’Esquadra van ocupar durat diverses hores el barri armats amb cascs, escuts, porres, escopetes i fins i tot màscares de gas, acció que va generar escenes de pànic i va provocar el rebuig dels veïns i veïnes. L’actuació policial responia a una mobilització convocada per l’esquerra independentista amb motiu del 1 de maig que en tot moment es va desenvolupar en to reivindicatiu, però pacífic.

L’endemà, 1 de maig, en la manifestació convocada al barri de Sants (Barcelona) pel sindicalisme alternatiu, els moviments socials i l’esquerra independentista es va viure de nou un desplegament desmesurat d’antiavalots armats ‘per anar a la guerra’ amb un clar intent d’intimidar i generar pànic entre les persones concentrades. Al finalitzar la manifestació diverses càrregues i embestides amb els furgons de la BRIMO van dividir la manifestació i van provocar escenes de caos. 

Hores després d’haver acabat la manifestació un jove militant d’Arran va ser detingut per fotografiar l’actuació irregular que els Mossos d’Esquadra estaven fent en un bar. Entenem que aquesta detenció ‘per fer fotografies’ no té cap justificació possible i per tant és completament il·legal i demanem a la Conselleria d’Interior que obri una investigació per aclarir aquesta actuació, que se’n derivin responsabilitats i que siguin retirades les acusacions contra aquest jove que en cap cas va cometre cap acció que pugui ser tipificada com a delicte. 

Finalment, demanem a la Conselleria d’interior que informi del cost de l’operatiu policial d’aquest dos dies. En plena campanya retallades que estan portant el país a l’abisme, el govern malgasta diners en operatius policials que només tenen com objectiu intimidar les mobilitzacions socials en defensa dels drets socials, enlloc de destinar recursos a paliar la situació econòmica i social. 

6 de maig de 2013