La CUP reclama que l’Ajuntament de Girona compleixi l’acord del ple d’exercir la sobirania fiscal

Demà la plataforma Catalunya Diu Prou, impulsora de la iniciativa, fa una conferència al Casal Independentista El Forn per animar a ciutadans, empreses i administracions, […]


Demà la plataforma Catalunya Diu Prou, impulsora de la iniciativa, fa una conferència al Casal Independentista El Forn per animar a ciutadans, empreses i administracions, a sumar-se a aquesta pràctica

La CUP de Girona ha reclamat a l’equip de govern municipal de la ciutat que compleixi l’acord del ple del mes de març del 2012 (enllaç), segons el qual l’Ajuntament ha de deixar d’ingressar els impostos a l’agència tributària espanyola i fer-ho a la de la Generalitat, tal i com fan municipis catalans com Gallifa o Alella. La formació ha constatat que, un any després, el consistori gironí continua transferint els ingressos corresponents a l’IRPF i l’IVA a l’agència tributària espanyola, i ha demanat a l’alcalde Puigdemont que “no demori més el compliment de l’acord del ple municipal”.

El portaveu de la CUP Jordi Navarro considera que l’exemple de municipis que ingressen els impostos a l’agència catalana demostren que aquesta pràctica “no només és legítima, sinó que és perfectament viable”, i ha defensat la iniciativa com “una passa més cap a la sobirania del poble català, en aquest cas en l’àmbit fiscal i econòmic”. La formació també ha reclamat que l’Ajuntament habiliti els mecanismes necessaris per tal d’assessorar i donar cobertura a aquells ciutadans o empreses de la ciutat que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a nivell particular, tal i com recollia la moció.

Cal recordar que en la darrera assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual forma part l’Ajuntament de Girona, l’entitat va decidir donar suport a les iniciatives de sobirania fiscal i ha instat a presentar mocions en aquest sentit als municipis que en formen part. També l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) recentment ha anunciat la seva adhesió a la iniciativa i la seva intenció de dur-la a la pràctica com a associació.

Demà, conferència sobre sobirania fiscal i desobediència civil a Girona

Justament demà divendres, 15 de març, se celebra a Girona una conferència sobre sobirania fiscal i desobediència civil. L’acte tindrà lloc al Casal Independentista El Forn i comptarà amb la presència de membres de la plataforma Catalunya Diu Prou, una de les impulsores del moviment a favor de la sobirania fiscal. L’acte servirà per presentar la iniciativa a Girona i per animar ciutadans, empreses i administracions, a sumar-se a aquesta pràctica.

14 de març de 2013