La CUP reivindica un mercat municipal “del segle XXI”

La candidata de la CUP, Georgina Rieradevall, prioritza pel proper mandat que Vic tingui un mercat municipal “del segle XXI”. La candidata de l’esquerra independentista […]


La candidata de la CUP, Georgina Rieradevall, prioritza pel proper mandat que Vic tingui un mercat municipal “del segle XXI”. La candidata de l’esquerra independentista considera que l’equip de govern format per CiU, PSC i ERC ha “marejat” els comerciants amb diferents propostes d’actuació que finalment “no s’han acabat concretant”. Aquest fet ha “frustrat” els paradistes que ja fa temps que reclamen mesures per reactivar aquest pulmó del comerç de proximitat. “És un motor econòmic important no només per la ciutat sinó també en l’àmbit comarcal; tant per criadors, hortolans, càrnies, empreses, distribuïdores, transportistes però sobretot per la quantitat d’empreses i autònoms del comerç tradicional”.

Laura Andreu, paradista del mercat i membre de la candidatura de la CUP, assegura que el mercat municipal vigatà fa 12 anys que està “demanant” una reforma perquè des dels seus inicis ha tingut grans problemes: “És l’únic mercat que està a 5 metres per sobre el nivell de carrer, en un edifici fet tot de formigó i que el visitant no pot veure des de fora. No té parada d’autobús i no té connexió amb els mercats que es fan setmanalment a la ciutat”.

Georgina Rieradevall diu que el mercat serà un dels cavalls de batalla de la CUP perquè s’ha d’aconseguir tenir un mercat “a peu de carrer, obert a la gent, lluminós, dinàmic i competitiu” que compensi “l’esforç” dels paradistes. L’esquerra independentista també proposa “connectar” mercat setmanal i municipal fent que el mercat dels dissabtes s’ampliï al carrer Verdaguer i establint així un circuit comercial que integri el mercat municipal o establint-hi una parada de bus pròpia. La CUP va presentar divendres les propostes del Mercat Municipal a paradistes i clients i aquest divendres tornarà a instal·lar al mercat una parada informativa.

La necessitat de reforma del Mercat Municipal de Vic ha estat una de les propostes que ha fet la CUP en l’acte de presentació de les propostes electorals de la formació que s’ha fet aquest dimarts al Temple Romà. A l’acte, dividit en blocs temàtics, s’ha primat la participació. Amb aquest objectiu han estat els assistents els encarregats de llegir les diferents propostes electorals que l’esquerra independentista fa per la ciutat. La campanya de la CUP continuarà fins divendres a la mitjanit. Divendres una gran festa a la Plaça de la Catedral servirà per tancar la campanya. En la festa hi haurà activitats per a la mainada i un concert amb Txerramequ i El Belda.

18 de maig de 2011