La CUP es reunirà amb una delegació basca de l’Acord de Gernika

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es reunirà aquest dimecres 18 de gener a Barcelona amb una delegació basca de l’Acord de Gernika. La delegació estarà […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es reunirà aquest dimecres 18 de gener a Barcelona amb una delegació basca de l’Acord de Gernika. La delegació estarà formada per Pernando Barrena (Ezker Abertzalea), Lore Martinez Axpe (Eusko Alkartasuna), Rebeka Ubera (Aralar), Oskar Matute (Alternatiba), Igor Urrutikoetxea (LAB), Josu Zalbidea (STEE-EILAS), Jon Garai (Egin Dezagun Bidea), Izaskun Guarrotxena (Bilgune Feminista). La voluntat d’aquesta reunió és la d’expressar el suport de la CUP als objectius dels signants de l’Acord de Gernika.

La CUP entén que cal fer passos en ferm cap a nous escenaris a Euskal Herria que permetin avançar cap a l’obertura d’un procés de normalització i resolució democràtica, que inevitablement ha de finalitzar amb el reconeixement del dret d’autodeterminació del poble basc. Per aquest motiu valora molt positivament els passos fets pels signants de l’Acord de Gernika i els encoratja a continuar aquest camí.

Per tal que el procés engegat tingui continuïtat i desemboqui a bon port, la CUP entén que cal exigir a l’estat espanyol que desactivi tots els mecanismes de repressió que exerceix contra el poble basc. Així mateix, cal que desactivi les polítiques penitenciàries a què són sotmesos els presoners polítics bascos i els seus familiars i que s’alliberi immediatament totes les persones preses per la seva activitat política.

Finalment, la CUP exigeix a l’estat espanyol la legalització de l’activitat política de l’Esquerra Abertzale, part fonamental i imprescindible del nou escenari obert a Euskal Herria. Un escenari de pau i normalització política només es pot entendre amb la participació de tots els projectes polítics amb igualtat de condicions, inclòs el de construir una nació basca sobirana i socialista.

Agenda pública

La CUP, juntament amb altres formacions polítiques catalanes, participaran en una roda de premsa dels signants de l’Acord de Gernika al Parlament de Catalunya a les 13:00. Els actes de la delegació basca continuaran a la tarda amb un acte públic a la CIEMEN que començarà a les 18:30.

17 de gener de 2012
Candidatura d’Unitat Popular

17 de gener de 2012