La CUP de Reus celebra el seu primer aniversari donant la veu a la ciutadania

Avui al matí, Edgar Fernández i Xavi Milian, de l’assemblea local de la CUP de Reus, han presentat públicament l’acte organitzat per la candidatura de […]


Avui al matí, Edgar Fernández i Xavi Milian, de l’assemblea local de la CUP de Reus, han presentat públicament l’acte organitzat per la candidatura de l’esquerra independentista per celebrar el primer aniversari de la seva presència a l’Ajuntament. L’acte comptarà amb dos parlaments de valoració de la tasca duta a terme, per part del regidor David Vidal i del membre de la candidatura Albert Catà, i es realitzarà una audiència pública, per tal que la ciutadania que hi participi pugui preguntar i opinar sobre la política municipal i la tasca de la CUP. L’acte finalitzarà amb un sopar a base de bou i arròs i l’actuació musical dels cantautors Josep Romeu i Meritxell Gené.

 

L’acte es desenvoluparà el dissabte 2 de juny a les 8 del vespre a la plaça del Teatre de Reus. Inicialment, l’acte s’havia de desenvolupar a les Peixateries Velles, però l’Ajuntament no ha donat el corresponent permís i ha amenaçat en multar als membres de la candidatura si desenvolupaven l’acte allà. Això ha provocat que per tercer cop hagin canviat l’emplaçament de l’acte.

Aquest portarà per títol “Un any després seguim al carrer”, i a més coincidirà que just al mes de juliol passat en aquella mateixa plaça es realitzava la primera assemblea popular de la CUP. Milian ha destacat que “des de la CUP volíem celebrar aquesta efemèride al carrer, que és on portem cinc anys treballant i on realment s’ha de decidir la política municipal”.

Com també, anirà acompanyat del lema “Un any després i aquí no ha canviat res”, ja que com ha destacat Fernández, “després de trenta anys d’un mateix govern s’ha produït una alternança que ha representat canviar la majoria de cares, però sense que hagin canviat en res les dinàmiques de l’anterior govern: opacitat, despotisme, endollisme, privatització dels serveis… Per aquest motiu, un any després la CUP continua sent la única opció que representa l’alternativa necessària a la ciutat”.

L’acte consistirà en el balanç per part de la candidatura de la tasca que han desenvolupat aquest any, tant al Consistori com al carrer, així com en una Audiència Pública en que el públic assistent podrà fer preguntes de tot tipus als i les membres de la CUP. Fins i tot, les persones que no hi puguin assistir podran fer preguntes a través de Twitter, a #1anyCUP

Milian ha recordat que “fins a dos cops hem presentat al ple mocions que instaven al govern a convocar audiències públiques. L’equip de govern té por que la ciutadania pugui parlar. Naltros no sols no tenim por, sinó que creiem que la ciutadania ha de parlar”. En aquest sentit, Fernández també ha recordat que durant aquest 2012 hem realitzat quatre assemblees en diferents barris de la ciutat, per donar la paraula al màxim de reusencs i reusenques possibles.

L’acte tindrà un toc festiu i lúdic, amb un sopar on es servirà el tradicional plat de bou i arròs, així com l’actuació musical de la cantautora Meritxell Gené i el cantautor Josep Romeu. El preu de sopar és de 5€ i les inscripcions són limitades a la Taverna Despertaferro.

29 de maig de 2012