La CUP de Reus proposa a la Junta de Portaveus el suport al #novullpagar i a Laura Gómez

Aquest divendres, hi ha convocada Junta de Portaveus a l’Ajuntament de Reus. Basant-nos en el reglament de funcionament d’aquesta junta -que la CUP va votar […]


Aquest divendres, hi ha convocada Junta de Portaveus a l’Ajuntament de Reus. Basant-nos en el reglament de funcionament d’aquesta junta -que la CUP va votar negativament-, la candidatura de l’Esquerra Independentista presentarà dues propostes de declaració perquè l’Ajuntament es posicioni públicament al respecte: la primera de suport a la campanya #novullpagar a les autopistes, i la segona per l’alliberament de la sindicalista Laura Gómez.

La primera d’aquestes propostes, coincidint amb la convocatòria d’aquest diumenge, insta a l’Ajuntament de Reus a donar suport als reusencs i reusenques que participin en la campanya #novullpagar. En aquest sentit, des de la Candidatura d’Unitat Popular de Reus participarem en el #novullpagar popular que arrencarà a 2/4 de 12 del matí des del parc Sant Jordi de Reus, i animem a tota la ciutadania a participar-hi.

Per altra banda, el text de la declaració també insta a la Generalitat de Catalunya i al govern espanyol a ordenar el desmantellament de tots els peatges, establerts en trams de l’autopista que ja hagin estat amortitzats per l’empresa Abertis.

La segona de les dues propostes presentades, insta a l’Ajuntament a exigir a les institucions judicials i a la Generalitat de Catalunya l’alliberament de la sindicalista barcelonina Laura Gómez, que està empresonada per cremar uns trossos de paper i una capsa de cartró davant la seu de la Borsa de Barcelona. Una mesura desproporcionada i que representa un abús de l’autoritat en tota regla.

Per aquest motiu, la proposta de declaració també insta a l’Ajuntament a denunciar els i les responsables polítiques que estan generant un clima autoritari per acabar amb drets i llibertats, per criminalitzar, acovardir i intimidar a tota la població que no es resigna a seguir lluitant contra les retallades socials i laborals.

Per últim, la declaració també insta a l’Ajuntament a solidaritzar-se amb totes les persones detingudes i agredides arran de la jornada de vaga general del 29-M i en les protestes desencadenades per aquesta operació repressiva. Cal remarcar, que només a Tarragona el nombre de detinguts i detingudes a superat la desena.

16 de maig de 2012