La CUP Sabadell celebra que es reclami el cànon digital a l’SGAE

Critiquen, alhora, l’oportunisme de l’Ajuntament de Sabadell duent a terme ara una mesura aprovada el mes de febrer passat. La Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell […]


Critiquen, alhora, l’oportunisme de l’Ajuntament de Sabadell duent a terme ara una mesura aprovada el mes de febrer passat.

La Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell es mostra satisfeta amb l’anunci de l’Ajuntament d’intentar obtenir la devolució dels diners que s’han pagat a l’SGAE des del 2008 en concepte de cànon digital. De fet va ser la mateixa formació independentista la que va presentar una moció el febrer passat per aquesta raó i ja llavors els grups del consistori sabadellenc van optar per reclamar els diners aprovant el text per unanimitat. Per tant, alhora que rep aquest anunci amb ‘certa satisfacció’ també ha volgut constatar ”l’oportunisme” amb que arriba.

El portaveu Pau Comellas ha recordat que en el moment d’aprovar la moció el Tribunal de Justícia Europeu ja havia declarat il·legal el cànon que s’aplica a l’estat espanyol als aparells i materials de reproducció digital, i per tant critica que ”just ara que es processa els seus dirigents es faci bandera d’un acord que ja estava pres”. De totes maneres Comellas s’ha reafirmat amb el que ja va defensar llavors: ”si l’SGAE no torna els diners que li pertoca cal deixar de pagar immediatament qualsevol taxa a aquesta entitat privada i declarar-la ‘non grata’ al municipi”.

21 de juliol de 2011