La CUP de Sallent qualifica la sentència condemnatòria a Otegi de burla i obstacle al procés de Pau del País Basc

Tot i ser plenament conscients de la poca voluntat que té l’estat espanyol per resoldre el conflicte el País Basc, alguns teníem certa espectativa relativa […]


Tot i ser plenament conscients de la poca voluntat que té l’estat espanyol per resoldre el conflicte el País Basc, alguns teníem certa espectativa relativa al cas Bateragune. No volíem o no podíem pensar que Otegi, un dels artífexs del nou cicle polític de l’esquerra abertzale, seria condemat a complir deu anys de presó, impedint, així, que ell i la resta de persones incloses a la peça judicial, seguissin alimentant el procés de Pau.

I és que els acusats aniran a presó acusats de voler preparar la ponència estratègica de l’esquerra abertzale en el nou escenari d’alto el foc d’ETA i consolidar les posicions allunyades de la lluita armada.

Totes les dones i homes que fem, també, política als Països catalans, que defensem, també, el dret a l’autodeterminació per a totes els pobles, fem arribar la nostra solidaritat a les persones condemnades, al conjunt de l’esquerra abertzale i mostrem, un com més, el nostre convenciment en la lluita per la independència en un estat espanyol que no mereix ser autoanomenat democràtic.

16 de setembre de 2011