La CUP de Sant Esteve denuncia la prepotència de CiU i segueix el Ple des de les cadires del públic

CiU usa la majoria absoluta per negar el diàleg i el debat  La CUP denuncia la prepotència de CiU i segueix el Ple des de […]


CiU usa la majoria absoluta per negar el diàleg i el debat 

La CUP denuncia la prepotència de CiU i segueix el Ple des de les cadires del públic


Què passa a l’Ajuntament?

La CUP, com abans la Plataforma, s’ha ofert sempre per consensuar les polítiques públiques del nostre ajuntament. CiU mai busca cap altre acord que no sigui l’aprovació de les seves accions de govern. 

CiU rebutja sistemàticament les propostes (i el debat) amb arguments com ara “nosaltres pensem així” o “nosaltres ho veiem així”. D’aquesta manera, no hi ha espai pel debat ni per un diàleg enriquidor en benefici de tota la ciutadania. Des de fa quatre anys, l’oposició ha fet propostes per millorar la gestió pressupostària i financera de l’Ajuntament, que han estat sistemàticament desateses fins arribar a la situació actual de quasi fallida econòmica del consistori.

La gestió econòmica de l’ajuntament es basa en la total i absoluta improvisació: és per això que presenta la liquidació dels comptes del 2010 el mes de novembre del 2011 i sistemàticament aprova els pressupostos fora de termini i sense saber de quins diners es disposa en realitat. Recordem que la situació és prou greu perquè el govern de l’Estat hagi sancionat Sant Esteve retenint  les subvencions que li concedeix (uns 25.000€ mensuals). És inacceptable que l’alcalde atribueixi el desori econòmic que pateix l’Ajuntament a l’anterior equip de govern del 1999, segons declaracions seves  al diari El 9 nou. 

La manca de respecte de CiU al poble, a la institució i a la tasca de l’oposició es tornen a apreciar quan CiU pretén aprovar la liquidació dels comptes del 2010 passant per alt l’obligació de concedir els 20 dies legals establerts d’exposició pública per tal que el veïnat pugui presentar les al·legacions que creguin convenients. Així l’equip de govern de CiU convoca la comissió de comptes que ha d’informar a l’oposició sobre la liquidació del pressupost del 2010 el dimecres 9 de novembre i el Ple que l’ha d’aprovar l’endemà, dijous 10. 

CiU confon l’Ajuntament i el seu partit. Només així s’entén l’ús partidista que l’alcalde va fer del programa oficial de la festa major de l’ajuntament on agraïa el suport als seus electors, ignorant la meitat del poble que no el va votar.

Finalment, alguns membres de l’equip de govern han arribat a l’insult personal a regidors de la CUP. Al Ple, tal i com va recollir el diari L’actualitat del 30 de setembre, i al mig del carrer, durant la campanya electoral.

El posicionament de la CUP

La CUP de Sant Esteve entén que el projecte de transformació nacional i social que proposa comença a cada poble. Un projecte que també passa per modificar el paper de les institucions per fer que realment contribueixin a la construcció de la justícia social. Només així té sentit la nostra acció política.

No deixa de sorprendre que des de l’oposició s’hagi de recordar a CiU que governar un poble és més que aprovar les propostes d’acord presentades pel mateix equip de govern, sense modificar ni una coma. Perquè tenir la majoria absoluta no vol dir tenir la veritat absoluta. Governar és, també, cercar el diàleg i fer partícip l’oposició de la marxa de l’Ajuntament. Des de la diferència i sense desqualificacions personals. 

Per tot això, la CUP seguirà el Ple des de les cadires del públic. 

Tanmateix, volem fer públic que la CUP continuarà treballant per la transformació de Sant Esteve, des de la institució i des del carrer, malgrat l’actitud de piconadora de l’equip de govern basada en la majoria absoluta.

Sant Esteve, 10 de novembre de 2011 

10 de novembre de 2011