La CUP de Sant Joan considera que és possible una altra manera de fer política.

El dissabte passat la CUP de Sant Joan va fer balanç, de la tasca realitzada durant aquest darrer any, mitjançant un acte que va comptar […]


El dissabte passat la CUP de Sant Joan va fer balanç, de la tasca realitzada durant aquest darrer any, mitjançant un acte que va comptar amb la presència d’en Dani Cornellà, alcalde de Celrà i en Jordi Navarro, regidor a Girona, ambdós de la CUP.

L’acte va començar amb la projecció del vídeo “SOM PAÏSOS CATALANS” que relata la vinculació directa de l’evolució històrica de les lluites populars amb l’Esquerra Independentista de la nació complerta.

En Guillem Ferrer, de la CUP de Sant Joan, va explicar l’activitat a la Vila durant aquest últim any, constatant que els actes realitzats sempre han estat oberts a la participació de tota la ciutadania i que les mocions presentades als plens municipals sempre han anat lligades a la defensa dels drets civils i socials, la democràcia participativa i la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de la vila. I que malgrat la CUP de Sant Joan és nucli modest, està consolidat i que continuarà treballant activament per la Vila i la seva ciutadania.

En les seves intervencions, en Dani Cornellà i en Jordi Navarro van relatar el treball d’anys “picant pedra” per assolir l’alcaldia de Celrà i els tres regidors a Girona, respectivament. Tots dos van afirmar que la coherència amb la democràcia participativa, la implicació de la ciutadania i oposant-se “als polítics professionals i als seus tentacles” han estat la clau de la consolidació del projecte de la CUP als dos municipis.

Així mateix van afirmar que la constància en el treball al carrer, sempre al costat de les classes populars defensant els seus drets, no només han fet de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) una alternativa política real i necessària, sinó també una alenada d’aire fresc envers uns “polítics professionals” que només se’n recorden de la ciutadania cada quatre anys, que ha fet que es sumessin al projecte persones mai vinculades a la política o llunyanes de l’entorn de l’Esquerra Independentista.

L’Acte va concloure amb la constatació que existeix una altra manera de fer política basada en valors i en la participació democràtica en les decisions polítiques com a base per a la transparència, l’optimització de recursos públics, la seva bona gestió i la qualitat dels serveis.

11 de juny de 2012