La CUP se solidaritza amb Bildu

 Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) volem mostrar la nostra solidaritat als milers i milers de bascos i basques que estan a punt de […]


 Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) volem mostrar la nostra solidaritat als milers i milers de bascos i basques que estan a punt de veure vetada la seva opció política per aquestes eleccions municipals i forals. Igualment, expressem la nostra més sincera solidaritat als integrants de la coalició Bildu, amb qui ens uneixen molts objectius polítics.

 En aquest context tant dramàtic per les legitimes aspiracions del poble basc i de la resta de pobles sotmesos per l’estat espanyol, la CUP vol fer públiques les següents consideracions:
 
– Que aquesta nova decisió judicial posa de manifest la contradicció entre la clara i ferma voluntat del poble basc per buscar una solució pacífica i dialogada al conflicte polític que l’enfronta amb l’Estat per una banda, i el nul interès per part de les estructures del mateix estat.
– Que l’estat espanyol torna a demostrar, per enèsima vegada, fins on està disposat a arribar per impedir l’exercici dels drets democràtics dels pobles i que el camí cap a la independència no serà fàcil ni planer, tampoc als  Països catalans.
– Finalment, des de la CUP considerem imprescindible que la coalició Bildu concorri a les eleccions del 22 de maig amb total normalitat i pugui posar, així,  fi a un apartheid polític únic a Europa.
 
 Per tot això,  des de la CUP expressem el nostre rebuig a la decisió antidemocràtica adoptada pel Tribunal Suprem i recolzada pel PSOE i el PP que vulnera un dels drets més elementals. Per a superar aquesta situació, cal que el conjunt de la societat catalana s’organitzi, es mobilitzi i estigui disposada a desobeir les lleis i els tribunals contraris a l’exercici dels drets democràtics, tenint en compte que aquesta situació es pot repetir als Països Catalans.

2 de maig de 2011