La CUP se solidaritza amb els detinguts pels fets del Parlament

Avui 3 d’octubre, els Mossos d’Esquadra han detingut fins a 24 persones per ordre de l’Audiència Nacional espanyola acusades d’un delicte ‘Contra les Institucions de […]


Avui 3 d’octubre, els Mossos d’Esquadra han detingut fins a 24 persones per ordre de l’Audiència Nacional espanyola acusades d’un delicte ‘Contra les Institucions de l’Estat’ arran dels fets del 15 de juny, on es va boicotejar la sessió plenària del Parlament de Catalunya que havia d’aprovar les retallades contingudes a la Llei Òmnibus. La CUP se solidaritza amb les persones detingudes.
Els Mossos d’Esquadra i la Fiscalia Superior de Catalunya amb la col·laboració del sindicat d’ultradreta Manos Limpias, que va interposar una denúncia a l’Audiència Nacional, estaven investigant els fets del 15 de juny. La tasca d’aquests organismes, per la CUP, posa en evdiència ‘el grau de col·laboració de la Generalitat de Catalunya amb les institucions de l’Estat espanyol’.
‘Des de la Candidatura d’Unitat Popular rebutgem aquesta actuació repressiva conjunta de l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya. El nostre moviment polític coneix molt bé la repressió política que encarna i exerceix l’Audiència Nacional espanyola, hereva del TOP franquista. Per tot, ens solidaritzem amb les persones detingudes i convoquem a participar a la concentració convocada avui dilluns  a les set de la tarda a la plaça de Catalunya de Barcelona, en suport a les persones encausades’, ha declarat Xavier Angelergues, membre del Secretariat Nacional.
3 d'octubre de 2011