La CUP de Tarragona aposta per una política cultural, lingüística i educativa coordinada amb les entitats

Llengua, cultura i ensenyament són els temes que s’han tractat a la quarta jornada participativa per a l’elaboració del programa electoral de la CUP de […]


Llengua, cultura i ensenyament són els temes que s’han tractat a la quarta jornada participativa per a l’elaboració del programa electoral de la CUP de Tarragona. Per incentivar el debat, han convidat representants de diverses entitats, tot i que bona part eren ciutadans disposats a donar la seva visió de com l’Ajuntament ha d’incidir en la promoció de la llengua, la cultura i quin model d’ensenyament s’ha d’adoptar.

Amb molt bona assistència, la CUP ha dut a terme la quarta jornada participativa del seu programa amb un dels temes que sol despertar més propostes a la ciutat i que en aquest cas també ha estat així. Llengua, cultura i ensenyament era del que s’havia de parlar amb veus convidades de diverses entitats tarragonines que treballen per promoure un determinat model de totes elles: l’Assemblea de Joves la Guspira, Barraques de Tarragona, Agrupament Escolta i Guia Fent Camí, Plataforma per la Llengua-Tarragonès, Tarragona Decideix, APELLC, Anima’t, Associació de Músics de Tarragona i d’altres experts en les diverses matèries.

De tota manera, la Candidatura destaca la naturalesa de debat que ha caracteritzat la jornada, amb intervencions de tot tipus tant de representants d’entitats com d’individuals. Totes les propostes han estat recollides, incloses les intervencions en el debat posterior, i tot plegat serà inclòs en el programa. En general, s’ha coincidit en què l’Ajuntament no col·labora amb les entitats com hauria de fer-ho per tal de promoure l’associacionisme i l’estalvi, i que depenent de quina entitat es tracti els tractes, tràmits, permisos, cessions i col·laboracions són diferents. Tot i així, la CUP afirma que el seu projecte és el de l’autoorganització civil, però que d’alguna manera o altra s’ha d’anar de la mà de les entitats ja que són l’element més representatiu del teixit social.

Dissabte vinent, la Candidatura prepara la darrera de les jornades, que tractarà sobre noves tecnologies i mitjans de comunicació, eines indispensables per aprofundir en la democràcia participativa. Mentrestant, demanen a tothom qui vulgui que aporti les seves propostes per tal que la CUP les pugui defensar un cop sigui a l’Ajuntament.

2 d'abril de 2011