La CUP de Tarragona demana la dimissió d’Adan i Pallàs com a responsables polítics i tècnics de l’ERO a l’ICODE

El passat dijous 9 de febrer es va celebrar un ple al Consell Comarcal del Tarragonès amb un sol punt a l’ordre del dia: l’aprovació […]


El passat dijous 9 de febrer es va celebrar un ple al Consell Comarcal del Tarragonès amb un sol punt a l’ordre del dia: l’aprovació de l’ERO que afectava els treballadors de l’ICODE (Institut Comarcal d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic). Aquest va ser aprovat pels vots de CIU i PP, i amb l’abstenció del PSC-PSOE i d’ERC. La CUP el rebutja frontalment.

La CUP de Tarragona considera que, amb una taxa d’atur juvenil de prop del 50% i una taxa d’atur general de més del 20%, el tancament d’ICODE és “una autèntica aberració”. Ja no per la desena de persones afectades sinó pels serveis que desenvolupaven aquests professionals en l’atenció i inserció laboral, per l’endegament de programes d’ocupació, el seguiment laboral, l’assessorament en matèria d’auto-ocupació…

Des de la CUP es denuncia el cinisme en les paraules del president d’aquest òrgan “és un dia trist per aquesta casa però la despesa de l’Icode està sobredimensionada”. Aquestes declaracions, diuen “són molt poc afortunades per una persona que va renunciar al sou del Consell però no a les dietes (l’últim mes 1.800€) que cobra 2.518 € mensuals (a banda de complements com l’antiguitat, per tasques de degà…) com a professor agregat de dret a la URV (a l’octubre sortia als mitjans que el Sindicat d’Estudiants es queixava que el seu professor no es presentava a les classes) i un sou amb dedicació parcial com a regidor de l’Ajuntament d’uns 24.000€ anuals (més 752€ per assistència al ple i 532,98€ per comissions informatives i 380,70€ per altres comissions)”. Des de la CUP consideren que aquesta despesa sí que està sobredimensionada. I, com va dir textualment el sr. Adan, “si la culpa és meva presento la dimissió”, afirmen que, perquè s’hagués pogut fer molt més i per ètica, hauria de dimitir.

La CUP també denuncia el paper realitzat pel sr. Santiago Pallàs, gerent del Consell Comarcal, càrrec que ocupa gràcies a CiU i el PP. Aquesta figura cobra actualment un sou que ronda els 55.000€ (tot i que cobra de la política, és a dir de diner públic, des del 1991). La CUP creu que “des del lloc que ocupa hauria hagut de tenir més valentia a l’hora de preparar un projecte global de reconversió del propi Consell Comarcal, sense complexos i denunciar quins són els mals endèmics de la institució, a banda que l’ ERO és un recurs fàcil i covard per un tècnic que cobra aquestes xifres”.

Per últim, volen evidenciar el ple de l’altre dia com a demagògic, l’organització de la CUP creu que “és una presa de pèl pagar més de 8.000€ (assistència al ple dels seus consellers per mitja hora) per decidir que l’ICODE no és viable econòmicament”.

21 de febrer de 2012