La CUP triplica el nombre d’avals necessaris per presentar-se a les eleccions a la província de Tarragona

La CUP ha fet públic avui el nombre d’avals que ha aconseguit per tal de poder presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya del […]


La CUP ha fet públic avui el nombre d’avals que ha aconseguit per tal de poder presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre, a les quals concorrerà amb la sigla CUP-Alternativa d’Esquerres. Aquest matí els caps de llista de les quatre circumscripcions, acompanyats dels representants legals de la formació, han lliurat els avals a les respectives Juntes Electorals Provincials, que a partir d’ara s’encarregaran del recompte i la validació de les signatures. En total, la CUP ha recollit en menys d’una setmana 27.111 signatures, amb la qual cosa ha superat àmpliament la xifra de 7.542 avals, la mínima requerida, i l’ha arribat a triplicar.

Segons el representant legal de la CUP a la Junta Electoral Provincial, David Rullo, “a la província de Tarragona, en quatre dies s’han recollit 2200 avals, superant àmpliament la xifra de 554 avals necessaris (el 0,1% del cens electoral).” Jordi Martí, cap de llista de la CUP-Alternativa d’esquerres a Tarragona, ha criticat els impediments legals que posen barreres a la presentació de candidatures a les eleccions i que aquest requisit s’hagi fet públic quan ja havien passat vuit dels dinou dies habilitats per a poder recollir els avals.

Durant aquests dies, la militància de l’Esquerra Independentista i l’entorn de l’organització s’ha bolcat en l’obtenció d’avals , en un procés que ha mobilitzat centenars de persones arreu del Principat. En aquest sentit, s’han realitzat taules itinerants arreu del territori, i s’han habilitat més de cent punts fixos de recollida de signatures entre casals, ateneus, seus polítiques de la CUP i altres establiments que hi han col·laborat. El procés també ha tingut un alt seguiment a través de les xarxes socials, i l’etiqueta #avalsCUP va arribar a ser Trending Topic a Twitter a principis de setmana.

El portaveu de la CUP, Albert Botran, ha valorat els resultats del procés d’obtenció d’avals com ‘una autèntica demostració de força de la CUP a poques setmanes de les eleccions’, que permetrà a la formació ‘encarar la campanya electoral amb l’energia necessària i amb molt bones expectatives’. Pel portaveu, aquest procés de mobilització ‘fa palesa la força que té la CUP al carrer i la xarxa de complicitats que hem teixit en l’àmbit local durant tots aquest anys de lluita municipal’.

19 d'octubre de 2012