La CUP de Valls es planteja abandonar el Consell d’Administració del Pius si CiU continua rebaixant condicions laborals de les treballadores

El Servei Català de la Salut deu al Pius una quantitat aproximada de 3 milions quatre-cents mil euros de l’exercici del 2012, a causa del […]


El Servei Català de la Salut deu al Pius una quantitat aproximada de 3 milions quatre-cents mil euros de l’exercici del 2012, a causa del no pagament del mes de juliol i només el 60% del mes d’octubre. Teòricament existeix el compromís per part del Servei d’ingressar 600.000,00€ aquest mes de desembre. Un altre factor important és la disminució d’un 6% en l’activitat que correspon al Servei Català de la Salut, en relació a l’any 2011 i un increment important del 24% en l’activitat que correspon a mútues.

 

El Pius, segons informa la direcció, està afectat pel R.D.LL. 20/2012, del 13 de juliol de supressió de la paga extra entre altres mesures o retallades. Aquesta norma, sempre segons la direcció, afecta a tot el personal del sector públic, incloses les societats mercantils públiques, les entitats públiques empresarials i la resta dels organismes públics i ens del sector públic estatal, autonòmic i local. En concret, afecta segons la direcció al Pius però no afecta a les fundacions privades.

La paga extra està cotitzada a la seguretat social, les catorze cotitzacions de l’any estan repartides en dotze terminis i estarà totalment cotitzada a finals d’any. En el cas del Pius cada mensualitat de la seguretat social representa uns 200.000,00€ aproximadament.

Si es confirma el benefici en el tancament de l’exercici del 2012, a causa de la reducció salarial del 3,5% i la no devolució de les primes per objectius, segons el conveni signat el mes de febrer, la direcció està obligada a una paga suplementària per reduir el perjudici causat als treballadors. La solució que han inventat és pagar l’equivalent a la paga extra en el concepte de la devolució d’una part de la reducció salarial acordada el mes de febrer; de dos pagaments només un, la paga extra camuflada com a retorn d’un import que havien tret. Aquest pagament també cotitzarà a la seguretat social i serà una doble recaptació, a part dels descomptes de l’IRPF.

 

La Postura de la CUP

 

La CUP estava assabentada de la nota informativa del dia 28-11-12 de Gerència al Comitè d’Empresa, en la qual s’emplaça al Consell d’Administració, com a òrgan de govern de la Institució, a aprovar la forma i el procediment a seguir per tal que la deducció de la paga no representi “acumulativament” una minoració retributiva. Al final la decisió no ha estat adoptada pel Consell i ha estat una decisió personal del president Albert Batet.

 

El representant de la CUP dins el Consell va avançar en l’ultima reunió del dia 3 de desembre, la seva postura totalment contrària a la supressió de la catorzena paga i que hauria de ser en concepte de paga extra de desembre. Al mateix temps va anunciar la possibilitat que la CUP abandoni el Consell d’Administració, com actitud de protesta i denúncia pel procedir de la Generalitat que pretén abocar a la sanitat pública a un carreró sense sortida: retallar cada dia més, empobrir els treballadors, privatitzar el servei i enriquir de forma abusiva les mútues i la patronal de la sanitat catalana, tots ells clients, majoritàriament, del partit actual del govern de la Generalitat. Al mateix temps, la CUP dins la seva activitat parlamentària, denunciarà amb tot el vigor i radicalitat possible, el clam majoritari del carrer en defensa del sector públic, la sanitat i l’ensenyament de forma prioritària. Si la CUP segueix dins el Consell d’Administració serà sempre amb l’actitud ferma de defensa de la sanitat pública i de reivindicació dels interessos dels treballadors.

 

 

Valls, 12 de desembre de 2012.

 

Més informació

valls@cup.cat

653993326

13 de desembre de 2012