La CUP valora les darreres modificacions en el pagament de Rendes Mínimes d’Inserció

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Lleida, considerem que no és admissible d’un dia per l’altre i en ple mes d’agost, fer una modificació […]


Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Lleida, considerem que no és admissible d’un dia per l’altre i en ple mes d’agost, fer una modificació que afecta a tantes persones -entre beneficiats i assistents socials que ho tramiten-, sense tindre en compte que realment hi ha persones –malgrat la picaresca que denuncia el Conseller Cleries- que necessiten l’ajut per a poder sobreviure amb una certa dignitat.

El PIRMI actualment és l’únic ingrés de moltes famílies catalanes. Després de l’enduriment legal dut a terme fa uns mesos i la revisió d’expedients que s’anuncia ara, moltes persones quedaran excloses del que és el seu mitjà de subsistència.

Està clar que el PIRMI és cobrat per les persones amb risc d’exclusió social. Les persones de renda alta o les que haurien de pagar impost de successions o la banca, amb les seves operacions especulatives, no estan en el punt de mira de les revisions a realitzar per part del govern, i per tant es fa una diferencia política absolutament lligada a un concepte de classe social; és a dir, ideològica.

Per tot això, des de la CUP volem fer les següents aportacions:

– No és admissible aplicar la presumpció de culpabilitat a totes les persones que reben l’ajut PIRMI sense realitzar prèviament les comprovacions oportunes per tal d’identificar el frau.

– Resulta també inadmissible canviar el sistema, en previsió d’un possible frau, abans de fer les comprovacions oportunes, i evitar així, el perjudici de perceptors amb tot el dret.

– Demanem a l’Ajuntament de Lleida que s’oposi a aquesta política o si més no, que expliqui què pensa fer amb les persones d’aquesta ciutat que queden excloses del programa.

 

A Lleida, el 23 d’agost de 2011.

22 d'agost de 2011