La CUP valora com a positiva l’admissió a tràmit del recurs contra BCN World i crida a la mobilització

La diputada de la CUP-AE Isabel Vallet ha valorat avui com a molt positiva l’admissió a tràmit de la petició de la CUP-AE i ICV-EUiA […]


La diputada de la CUP-AE Isabel Vallet ha valorat avui com a molt positiva l’admissió a tràmit de la petició de la CUP-AE i ICV-EUiA perquè el Consell de Garanties Estatutàries dictamini si el text de la llei per a BCN World pactat per CiU i PSC en comissió s’ajusta a l’Estatut i a la Constitució. Vallet ha volgut remarcar que aquest fet deixa oberta la porta a la ‘batalla institucional’, però ha recordat que la ‘guerra contra l’economia de casino s’haurà de guanyar al carrer’. Per aquest motiu ha fet de nou una crida a la manifestació del proper 31 de maig a Salou convocada per la plataforma Aturem BCN World. 

Vallet també ha aprofitat l’ocasió per interpel·lar a ERC i recordar-los que ‘un nou país no es pot construir amb receptes del passat’ i els ha animat a ‘deixar de banda l’ambigüitat’ i sumar-se ‘de manera decidida a la lluita contra una economia de joc i ruleta que és contraria als interessos de la majoria’

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest dimarts la petició al Consell de Garanties Estatutàries i   Una vegada aquesta admissió a tràmit es publiqui al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), l’òrgan consultiu de la Generalitat tindrà un termini d’un mes per respondre al recurs i opinar sobre la constitucionalitat de la norma.  

Després de la resolució i en el cas que els magistrats detectin algun precepte antiestatutari o inconstitucional, s’obriria un termini de tres dies perquè els grups poguessin presentar noves esmenes al redactat de la norma i adequar-la a la legalitat. Tot apunta que finalment el debat al ple no serà fins a finals de maig.

15 d'abril de 2014