La CUP del Vendrell critica el Consell Municipal de Convivència i Civisme

La Candidatura d’Unitat Popular del Vendrell ha fet públic avui el seu rebuig a diversos aspectes del Consell Municipal de Convivència i Civisme. L’organisme, que […]


La Candidatura d’Unitat Popular del Vendrell ha fet públic avui el seu rebuig a diversos aspectes del Consell Municipal de Convivència i Civisme. L’organisme, que va entrar en funcionament el passat 15 de novembre de 2010, està integrat pels partits polítics amb representació al consistori i per algunes entitats del municipi. L’objectiu del Consell és fer un seguiment del Pla de Convivència i formular propostes d’actuació, encara que primerament s’encarregarà d’aprovar l’ordenança sobre la convivència. Per altra banda, és en aquest àmbit on es debatran punts tan polèmics com el de la prohibició de l’ús del burka i el niqab en les instal·lacions municipals o la de denegar el permís de residència per arrelament o el reagrupament familiar als immigrants que no compleixin l’ordenança cívica. (…)

 
En primer lloc la CUP ha denunciat que s’han deixat de banda del procés a moltes entitats de la vila. Rubén Suan, portaveu de l’organització vendrellenca explica que ‘durant les darreres setmanes hem contactat amb diverses entitats del poble, algunes molt conegudes, i en la majoria de casos no en sabien res. Un dels casos més flagrants és el del Casal Argentí Català del Vendrell, una de les poques entitats formada per vendrellencs i vendrellenques d’origen immigrat que compten amb NIF, a la que no s’ha convidat. Cóm es pot entendre que en un organisme on s’ha de parlar sobre la convivència, civisme i immigració no s’hagi donat la possibilitat de participar a totes les entitats del municipi i ni tan sols a les pròpies entitats d’immigrants?‘.

És en aquest sentit que la CUP ha sol·licitat a l’Ajuntament un llistat de les entitats que participen al Consell de convivència, així com explicacions dels criteris que ha seguit el consistori per decidir quines entitats podien participar i quines no.

La CUP també ha denunciat que la credibilitat del Consell Municipal de Convivència i Ciutadania és zero ja que en ell ‘només s’escolta la veu d’una petita part de la societat vendrellenca‘. També consideren que ‘és una llàstima que continuem sense poder parlar i debatre de forma seriosa i responsable sobre temes tan cabdals com la immigració i la convivència‘.

La CUP del Vendrell considera que s’han d’establir immediatament mecanismes per fomentar la participació ciutadana ja que aquesta ‘no consisteix únicament en anar cada quatre anys a posar un paperet a una urna‘. La candidatura vendrellenca es lamenta que ‘un cop més el nostre Ajuntament i, per extensió, els partits polítics amb representació municipal només creuen en una participació ciutadana feta a mida‘.

10 de gener de 2011