La CUP del Vendrell denuncia el maltractament animal

L’entitat vendrellenca Protecció Animal SOS, la CUP del Vendrell i persones a títol individual, realitzen una acció per denunciar un cas de maltractament animal. Dissabte […]


L’entitat vendrellenca Protecció Animal SOS, la CUP del Vendrell i persones a títol individual, realitzen una acció per denunciar un cas de maltractament animal.

Dissabte al matí una cinquantena de persones van participar en una acció, promoguda per l’entitat Protecció Animal SOS i la CUP del Vendrell, per tal de denunciar un greu cas de maltractament al municipi. L’acte de denuncia pública es va realitzar a la coneguda com a Masia del Galan o Masia dels Hostalets, al costat de la zona escolar i del Patronat d’Esports.

Juana Reyes, presidenta de PASOS i número 13 de la candidatura vendrellenca, va explicar que els fets es remunten a l’any passat. Veïns que passejaven pel voltant de la masia van comunicar a l’entitat animalista la presència de gossos en mal estat a l’interior de l’edifici.

Diverses persones es van personar a l’indret en diferents ocasions, per comprovar que a les dependències de la masia s’amuntegaven gossos sense cap tipus de condicions higièniques i que, aquests, no rebien gairebé cap tipus d’atenció. Els animals romanien tancats setmanes senceres, sense poder sortir de l’edifici, sense llum, i gairebé ni menjar ni aigua. Això va provocar la mort de molts dels animals.

Davant la gravetat de la situació, i la passivitat de les diferents administracions, entitats en defensa dels animals van decidir actuar i rescatar uns pocs supervivents. Dies després, la situació es repetia i tornaven a aparèixer animals. Tot just fa un parell de setmanes es tornava a actuar i es rescataven alguns gossos i fures.

L’acte va consistir en accedir al lloc dels fets per tal de denunciar, davant els mitjans de comunicació, la greu situació de maltractament animal que s’estava produint. Tot seguit, part de l’assistència va desplaçar-se a la caserna de la policia local on, després de conversar amb el caporal responsable de torn, es va interposar denúncia sobre els fets.

Rubén Suan, cap de llista de la CUP del Vendrell a les properes eleccions municipals, va recordar que “els veritables culpables són la persona o les persones que s’han dedicat a maltractar i matar els animals. Dit això, i vist des de fora, és difícil d’entendre que una situació com aquesta s’allargui durant tants dies, setmanes i mesos i que finalment hagi de ser la societat civil qui hagi de sortir al carrer per denunciar-ho. Ens queda clar que, o bé hi ha una manca de protocols d’actuació o bé hi ha una manca d’interès polític. Des de la CUP del Vendrell volem deixar clar que sempre estarem al costat del més feble i, en aquest cas, defensant els drets dels animals. Exigim a l’Ajuntament del Vendrell que fiqui els mitjans necessaris per, d’una banda, evitar que en aquest lloc, o en altres, es puguin continuar donant aquests tipus de fets i, per l’altra, exigirem que s’investigui la identitat del, o dels culpables”. Per acabar el número 1 de la llista independentista va enviar un missatge a la classe política municipal “tenim clar que els animals no poden parlar, no poden manifestar-se i no poden votar, però que ningú oblidi que som molts els que sí podem alçar la veu, els que estem disposats a sortir al carrer a manifestar-nos i que som molts que sí que podem votar”.

Des de l’organització també es va informar als mitjans de comunicació que, durant aquesta setmana, es demanarà una reunió d’urgència amb el senyor Jaume Domingo, regidor de medi ambient de l’ajuntament vendrellenc.

3 de maig de 2011