La CUP del Vendrell presenta diverses propostes en motiu del dia per l’alliberament gai, lèsbic i transsexual

La candidatura vol que El Vendrell es declari municipi per la diversitat sexual, la normalització social del fet gai, lèsbic i transsexual i contra l’homofòbia […]


La candidatura vol que El Vendrell es declari municipi per la diversitat sexual, la normalització social del fet gai, lèsbic i transsexual i contra l’homofòbia i la transfòbia. 

En motiu del 28 de juny, dia per l’alliberament lèsbic, gai, trans i intersex, la CUP del Vendrell ha anunciat que ha elaborat una moció per tal de tirar endavant diverses propostes en aquest àmbit.

La candidatura independentista considera que, encara que s’ha avançat molt des del final de la dictadura franquista, la realitat és que l’homofòbia i la transfòbia continuen ben presents. Destaca que cal dedicar molts més esforços en la lluita per l’alliberament lèsbic, gai i transsexual i que la col·laboració activa i compromesa de les institucions públiques pot esdevenir una ajuda importantíssima.

La moció demana que El Vendrell es declari municipi per la diversitat sexual, la normalització social del fet gai, lèsbic i transsexual i contra l’homofòbia i la transfòbia. A més a més, acompanya aquesta declaració amb vuit punts més per tal de donar-li contingut.

Entre les altres propostes destaca l’elaboració d’un tríptic informatiu sobre les reivindicacions del col·lectiu lèsbic, gai i transsexual, la realització de campanyes públiques de sensibilització, garantir que als diversos espais municipals existeixin protocols d’acollida dirigides a les persones joves i grans, així com que el cos municipal de policia tingui i compleixi protocols per atendre casos d’homofòbia i de transfòbia que assegurin una bona i justa atenció de les persones afectades per atacs homòfobs o transfòbics.

El text també insta als centres educatius a aplicar plans d’estudis, cursos i tallers sobre la diversitat sexual on s’expliqui el fet homosexual i transsexual de forma objectiva, clara i sense prejudicis.

Pel fet de no tenir representació al consistori, la CUP del Vendrell no pot presentar de forma directa propostes al Ple. En aquest sentit ha anunciat que establirà contactes amb els partits presents a l’ajuntament per tal de poder presentar aquesta moció i altres propostes que es generin en el futur. La CUP del Vendrell anuncia també que, en els propers dies, és reunirà amb el PSC com a força més votada a les darreres eleccions municipals.

29 de juny de 2011