La CUP de Vilafranca del Penedes presenta mocions a l’Alt Penedès per abolir la monarquia borbònica i en defensa de la sobirania nacional

Els grups municipals de Sant Pere de Riudebitlles, Sant Martí Sarroca, Subirats i Vilafranca del Penedès, que formen part de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) […]


Els grups municipals de Sant Pere de Riudebitlles, Sant Martí Sarroca, Subirats i Vilafranca del Penedès, que formen part de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a la comarca de l’Alt Penedès, han acordat de portar a debat en els respectius plens municipals una moció per l’abolició de la monarquia borbònica i en defensa de la sobirania nacional. La moció també es durà a debat al proper ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Aquesta moció, impulsada per la CUP, ja ha estat aprovada als municipis de Viladamat (Alt Empordà) i Arenys de Munt (Maresme) i en els mesos vinents es debatrà a desenes de municipis més.

La moció demana que els municipis siguin declarats ‘moralment exclosos del domini de la monarquia espanyola’ i que expressin la voluntat de ‘viure en uns Països Catalans lliures i democràtics, on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre les persones’. A més, demana al Parlament de Catalunya que comenci els tràmits per a presentar una proposició de llei al congrés espanyol per reformar la constitució, de manera que aquesta prevegi l’abolició de la monarquia i la secessió de les nacions de l’estat. I si això no passa, insta el parlament a tirar endavant un referèndum d’independència, ‘única manera d’assegurar la plena sobirania del poble català’.

La moció recorda que ‘la pervivència de la monarquia espanyola és una imposició antidemocràtica’ i que fa tres-cents anys que els Països Catalans ‘viuen sotmesos a l’ocupació de la monarquia espanyola borbònica’. El text també fa èmfasi en el fet que Juan Carlos I és el successor escollit per Franco i va acceptar l’herència de la dictadura franquista.

Finalment, la moció expressa la voluntat d’excloure els símbols monàrquics de les nostres institucions municipals.

17 de gener de 2012