La CUP de Vilanova i la Geltrú es votarà a si mateixa en el Ple d’investidura

Per 122 vots a 1, l’Assemblea Popular convocada per la CUP de Vilanova aquest diumenge 5 de juny ha decidit no donar suport ni a […]


Per 122 vots a 1, l’Assemblea Popular convocada per la CUP de Vilanova aquest diumenge 5 de juny ha decidit no donar suport ni a CiU ni a PSC per a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú. L’Assemblea ha debatut i aprovat també un full de ruta amb les prioritats de treball institucional de la CUP, on alhora s’aposta fortament per l’extensió del treball al carrer.

La Candidatura d’Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú va tancar ahir diumenge dia 5 de juny el seu procés assembleari en dos temps, que ha comptat amb la participació global d’uns 170 militants, simpatitzants i votants. La CUP va engegar aquest procés per escoltar les opinions i postures de l’entorn per tal de prendre la millor decisió de cara al Ple d’Investidura del proper dissabte 11 de juny, on els grups municipals proclamaran els seus alcaldables i serà escollit el nou alcalde de Vilanova i la Geltrú. Fruit dels debats mantinguts en l’Assemblea Popular, la CUP va portar ahir a votació el seu posicionament. Tres van ser les opcions acordades per ser votades: votar-se a si mateix, votar el candidat socialista o abstenció. Els resultats van parlar prou clarament: 122 vots a favor de no pactar i votar-se a si mateixos, 1 vot a favor d’investir el candidat socialista i 9 abstencions. En cap cas va sortir a debat la possibilitat de donar suport a CiU ni d’arribar a cap acord estable amb aquesta formació, que probablement assumirà l’alcaldia de la ciutat pel fet de ser la llista més votada i no haver-hi acord entre les altres quatre forces del Ple.

L’Assemblea, a més, va donar mandat a la CUP per fer una oposició activa, multiplicant el seu treball a la institució i jugant un paper no només reactiu, sinó sobretot propositiu, portant la iniciativa en els temes prioritaris per a la candidatura de l’Esquerra Independentista. Justament, la segona part de l’Assemblea d’ahir diumenge va consistir en un debat d’esmenes sobre una proposta de document polític que ha de ser el full de ruta de la formació dins i fora del consistori. Això no obstant, l’assemblea va donar un alt valor al manteniment d’una estructura assembleària, que tindrà una nova cita a finals d’octubre, en el mateix format obert i públic, per tal d’analitzar la posada en marxa del nou govern i revisar el full de ruta en funció d’aquesta anàlisi.

El document polític, que la CUP fa públic, analitza el moment polític, institucional i econòmic que viu la ciutat i el país, les demandes de canvi polític i social de diferents sectors de la societat i assumeix compromisos i reptes per liderar un canvi en la concepció de la intervenció política i l’acció col·lectiva. En el segon apartat del document, la CUP centra les prioritats de la seva proposta per a Vilanova en ‘la democràcia, la reforma de l’urbanisme, el replantejament en matèria de cultura, la reubicació econòmica de la ciutat i la defensa dels drets socials’. Sobre aquest darrer punt, com en d’altres, la CUP vol fer valdre la majoria d’esquerres del Ple perquè la ciutat no reculi en drets socials i atenció a les persones, tant en serveis socials, com en sanitat i educació.

8 de juny de 2011