La CUP de Vilassar reivindica els serveis d’urgències del CAP i rebutja les retallades

Des de Candidatura d’Unitat Popular de Vilassar ens oposem frontalment la política neoliberal de CiU que ha començat a tenir efectes al nostre poble. A […]


Des de Candidatura d’Unitat Popular de Vilassar ens oposem frontalment la política neoliberal de CiU que ha començat a tenir efectes al nostre poble. A partir del 15 de juny el servei d’urgències que presta el CAP de Vilassar quedarà tancat afectant a les poblacions de Vilassar i Cabrils que haurem d’assistir al CAP de Vilassar de Mar o bé a l’Hospital de Mataró. Aquest fet comportarà un major col·lapse de la sanitat a la comarca provocant una disminució de la qualitat del servei sanitari.

Cal esmentar que mentre CiU va retallant serveis sanitaris, el conseller de Sanitat, Boi Ruiz recomana a la població ‘fer-se d’una mútua’ privada (ho va dir el dia 11 de gener de 2011 al programa Àgora de TV3) ja que ell a banda de conseller, forma part de la patronal del món de la sanitat privada essent membre del patronat d’Althaia com a representant de la Mútua Manresana, a banda de ser també el president de la Unió Catalana d’Hospitals, una associació empresarial privada.

La reestructuració dels serveis sanitaris que ja es venia plantejant el govern de la Generalitat abans de les eleccions havia de buscar una reorganització dels serveis d’urgència hospitalaris donant major prioritat als centres d’atenció primària (CAP). Actualment hem constatat que en realitat han anat més enllà i que existeix una voluntat expressa de debilitar aquest estat del benestar.

Considerem imprescindible mantenir el servei d’urgències a Vilassar. Gran part de la població amb o sense problemes de mobilitat ha disposat d’aquest servei de gran importància i l’abolició podria comportar greus conseqüències per la salut de tots els veïns i veïnes. El nostre poble ja disposava abans del CAP, amb un metge de guàrdia. Suprimir aquest servei suposaria un enorme retrocés.

És per això que animem a tota la població a participar de les mobilitzacions que es realitzin en contra les retallades socias i demanem també que mostrin el seu desacord a través de la recollida de signatures que s’està duent a terme arreu del poble.

No a la privatització dels serveis públics,

sí als serveis d’urgències , no a les retallades!

Candidatura d’Unitat Popular de Vilassar

1 de juliol de 2011