La CUP vol una pregunta clara, que es pugui respondre amb un ‘sí’ o un ‘no’ i de resultat vinculant

La CUP s’ha posicionat  avui, al voltant del debat sobre la pregunta del referèndum d’autodeterminació  Així, el portaveu de la formació al Parlament de Catalunya, […]


La CUP s’ha posicionat  avui, al voltant del debat sobre la pregunta del referèndum d’autodeterminació  Així, el portaveu de la formació al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, ha declarat que “la CUP defensa que la pregunta sigui clara, que faci referència explícita a la constitució d’un Estat independent i es pugui respondre amb un sí o un no”. Fernàndez també ha remarcat que el resultat de la convocatòria ha de ser “políticament vinculant” i que “no es pot condicionar a la satisfacció de cap exigència addicional”.

L’esquerra independentista també ha reiterat la necessitat que el referèndum tingui lloc abans del 14 de setembre del 2014, i ha reclamat que es reconegui “la desobediència com a instrument vàlid i legítim per proclamar la independència”. Totes aquestes propostes es troben recollides en les propostes de resolució que el grup parlamentari de la CUP ha registrat per tal que se sotmetin a votació en la sessió del Debat de Política General previst per aquesta tarda.

27 de setembre de 2013