La CUP no vol que es requalifiqui l’antiga Abanderado per fer-hi pisos nous

La CUP s’ha posicionat contra la requalificació de terrenys propietat de l’amo de l’antiga Abanderado de sòl industrial a residencial perquè considerem que Mataró no […]


La CUP s’ha posicionat contra la requalificació de terrenys propietat de l’amo de l’antiga Abanderado de sòl industrial a residencial perquè considerem que Mataró no necessita construir més pisos nous. Necessitem habitatge? Sí. Però això passa per rehabilitar barris i habitatges ja existents.

Safont-Tria ha dit al Ple que a la requalificació urbanística (PGOM i PMU) anomenada ‘àmbit Riera de Cirera-Rocafonda’ l’hauríem de dir directament ‘àmbit sr. Sans’, ja que s’ha fet un ‘sector a mida’ que requalifica terrenys d’un mateix propietari en diferents barris de la ciutat.

Amb aquesta requalificació l’Ajuntament comet dos errors. Primer, ampliar i massificar barris ja prou densos. I segon, ens carreguem per fer-hi pisos l’última pastilla gran i estratègica que queda dins la ciutat de Mataró que en un futur podríem necessitar per fer equipaments ciutadans.

Xavier Safont-Tria ha recordat que, tal com diu l’urbanista Agàpit Borràs, la riquesa generada per l’agricultura ja fa molts anys es va invertir en la indústria del tèxtil. Els nostres avantpassats van passar d’una activitat productiva (l’agricultura) a una altra de productiva (la indústria). En canvi, la riquesa generada per la indústria tèxtil malauradament s’ha invertit en una activitat especulativa: el ‘totxo’. I això ens ha portat a una ciutat desindustrialitzada i amb els índexs d’atur més alts del país.

Safont-Tria ha preguntat a l’equip de govern: cal continuar amb aquest model de ciutat? Cal continuar construint pisos? La CUP té clar que no és aquest el model de ciutat que volem i pensem que bona part de la ciutadania no entén que es continuïn primant aquests interessos promotors.

En conseqüència, al Ple Municipal de setembre de 2012 la CUP ha votat contra la ‘Aprovació provisional de la segona modificació puntual del PGOM àmbit ‘Riera de Cirera-Rocafonda” i contra la ‘Aprovació provisional del PMU ‘Riera de Cirera-Rocafonda”.

[ vídeo amb la intervenció del regidor de la CUP: http://www.youtube.com/watch?v=8QD13BGd0PU ]

25 de setembre de 2012