Una delegació de la CUP participa a la Conferència de la Radical Independence Campaign

Convidats per l’organització, aquest passat dissabte 23 de novembre una delegació de la CUP formada pels regidors Adam Majó (Manresa) i Raimon Rafols (Vilanova i […]


Convidats per l’organització, aquest passat dissabte 23 de novembre una delegació de la CUP formada pels regidors Adam Majó (Manresa) i Raimon Rafols (Vilanova i la Geltrú) s’ha traslladat ha Glasgow per participar a la segona Conferència de la Radical Independence Campaign que va aplegar al voltant dels mil assistents. Una plataforma àmplia que aplega col·lectius i partits d’esquerres (entre ells el SSP i els Verds escocesos) amb la intenció de promoure el Sí al Referèndum del proper 18 de setenbre i, alhora, per aconseguir la força necessària per convertir la independència d’Escòcia en una ocasió per introduir transformacions socials profundes en la direcció de la justícia social, la protecció del medi, la desmilitarització i l’igualtat de drets i oportunitats per a tothom.

La conferència, que va durar tot el dia, va combinar els plenaris, amb intervencions de represenants de partits i moviments socials, amb fòrums sobre temes més concrets. En una d’aquestes sessions, titulada ‘United Europe Against Austerity: Global Capitalism Vs democracy’ és on va intervenir les delegacions de Syriza, Sortu, el grup Verd del Parlament Europeu i la CUP. Els representants català van exposar les similituds entre aquesta campanya i ‘Independència per canviar-ho tot’ i va fer una crítica al paper que actualment juga la UE. El debat, sense conclusions, va girar sobre la possibilitat, o no, de reformar la Unió Europea. 

25 de novembre de 2013