Eleccions a la Valldigna

Per Juanjo Pérez i Donoso (Penek)   "I, finalment, deixar ben clar que no sóc apolític, al contrari, sóc una persona amb les idees molt […]Per Juanjo Pérez i Donoso (Penek)


 


"I, finalment, deixar ben clar que no sóc apolític, al contrari, sóc una

persona amb les idees molt clares; defense i defensaré sempre totes les

idees polítiques que ens facen avançar cap al benestar, el Socialisme i

la independència dels Països Catalans. He estat sempre molt lligat a

col·lectius que defensen la llengua i la cultura, denunciant sempre

l´especulació, l´abus de poder, el capitalisme, el feixisme i el

racisme. I des d'ací faig una crida al Jovent Valldignenc, per a que

comence a reunir-se i a organitzar-se en assembles locals, per tal que

a les pròximes eleccions poguem estar representats en tota la comarca

mitjançant les CUP (Candidatures d´Unitat Popular). La unitat popular

del jovent és el que ens fa falta per a fer fora dels nostres

Ajuntaments a tota aquesta gent que utilitza el poder per a assumptes

personals, fet que hem estat patint sempre a la Valldigna per part del

PP i del PSOE, que han utilitzat sempre les institucions Valldignenques

sense cap mena d´escrúpols i avergonyint la societat Valldignenca."


 


Estem a uns dies de les eleccions i un any més estic totalment decebut

en tots els partits que es presenten a la meua localitat,i també, com

es presenta el panorama polític a la Valldigna.

M´agradaria començar parlant un poc de la situació a la meua comarca i

acabar parlant del meu poble, que pel que fa a la meua opinió no és

molt bona.. 

Tavernes. Tots sabem que Tavernes sempre ha sigut un poble

d´esquerres i des de fa tres legislatures està governant l´extrema

dreta del PP Valler, dos d´elles amb majoria absoluta, que ha servit

per a la gent del govern local i els seus acostats per omplir-se les

butxaques de diners i mentides. Mentides han sigut moltes, començant

pel traçat de la línia d´alta tensió, hem de recordar que des d'un

principi s'havien oposat ( si passa la línia dimitesc, Eugenio

Pérez).Però el poble va veure com, després de guanyar les últimes

eleccions per majoria absoluta, l´alcalde de Tavernes, Eugeni Pérez, el

primer que va fer va ser incomplir el que havia estat predicant en

campanya. Consentir el pas de la línia d'alta tensió i sense tallar-se

un pèl en dir que l´alta tensió era un projecte que beneficiava als

ciutadans de Tavernes. Tothom va poder veure com l´únic ciutadà

beneficiat per aquest projecte va ser ell, que, quan va signar el

polèmic conveni amb Iberdrola i la Generalitat, al mateix temps va ser

nomenat comissari de la Copa Amèrica. Molt curiós, quant a la vista de

tots, està el vaixell de l´empresa Iberdrola participant en la Copa

Amèrica amb el suport de la Generalitat. També cal remarcar que

representants del PP de Tavernes van tenir la poca vergonya d´assistir

a l´última manifestació convocada contra l´alta tensió duta a terme a

la localitat de Barxeta tot just dos o tres mesos d´eleccions.


 


També uns dels temes que m´agradaria destacar és el famós PAI de Bancaja, un immens projecte faraònic pactat entre l´Ajuntament i Bancaja que ocuparà quasi tot el terme de Tavernes i que canviarà per sempre la comarca, sobretot econòmicament, ja que acabarà per complet amb la major font dels seus ingressos, l´agricultura. A més, cal esmentar, també, el canvi paisatgístic que patirem; passarem, del verd taronger que tenim actualment, al verd camp de golf acompanyat dels milers i milers de xalets als quals la majoria de gent de la comarca no podrem accedir a causa del seu elevat preu. I sense cap mirament per als centenars d´agricultors que tot el que tenen en aquesta vida és un trosset de terra on plantar les seues tomaques.

Simat. A Simat també es donen uns casos molt curiosos. L´alcalde de Simat, Vicent Palomares del PSOE, primer va negociar i va signar també el vergonyós conveni amb Iberdrola i Generalitat, sense haver portat la proposta al plenari (com a les dictadures. Jo mane i faig el que vull). Després, quan es va veure damunt a tota la població i a l´oposició (el PSOE governa amb minoria), va rectificar en un comunicat de premsa. Però ja era massa tard. Iberdrola i la Generalitat ja havien començat a construir la línia i tan sols faltava instal·lar-la a la nostra comarca. Ara, a aquestes eleccions, a Simat es presenta Eladi Mainat, Gerent de l´editorial la Xara, amb molt bones relacions amb l´actual president de la Mancomunitat de la Valldigna i Candidat del PSOE a l´alcaldia de Benifairó, Agusti Pasqual. Hem pogut observar el creixement de la seua editorial gràcies a les bones relacions entre els dos (tot el que publica la Mancomunitat passa per les mans d´Eladi).Parema atenció  als pactes ocults que han portat el PP i PSOE durant aquesta última legislatura en aquesta localitat; des de fa un temps tenen com a objectius requalificar mig terme municipal per a construir camps de golfs i xalets al voltant del Monestir de la Valldigna. Sense tenir en compte el fort impacte paisatgístic que això suposa pels voltants del monestir i de Simat

Benifairó. Per acabar, parlaré un poc de com està la situació al meu poble,des de la meua opinió i fent un repàs a les candidatures. A Benifairó el cas és un poc diferent però, com a les altres localitats, el govern local del Bloc va claudicar a favor de la LAT. Va portar a plenari la negociació que havia dut a terme amb Iberdrola i la Generalitat. I tots els grups polítics representats en el plenari van votar a favor de signar el conveni. Unes setmanes més tard, IU, després d'haver cridat a tots els vents que això era el millor per al poble, va rectificar el seu vot a favor del conveni a causa de la pressió popular. Massa tard, el projecte anava endavant. Des d' eixe moment, IU ha intentat estar al costat de tots els que hem estat lluitant des del carrer contra aquest projecte destructiu, sense voler reconèixer que en primer moment van actuar malament.Esquerra Unida de Benifairó, com jo sempre dic, d´esquerra sols els queda el nom. Personalment, he viscut alguns episodis amb gent d´aquest partit, gent que ni creuen en el País Valencià ni creuen en la unitat de la llengua. Ho han demostrat en moltes legislatures pactant amb el PSOE. Més que fer política per el poble des de l´esquerra que diuen que representen, els seus interessos han sigut donar llocs de treball en l´Ajuntament per a la gent propera a ells. Aquestes eleccions es presenten amb les mateixes cares i ben segur que amb els mateixos objectius: seguir quedant bé amb els seus i no amb el poble en general.

  El que menys m´ha agradat del Bloc ha estat la llista, formada per gent que, té com a únic  objectiu entrar en el consistori per a poder millorar la seua situació laboral, i que després no es tallen res en criticar el jovent del poble, com és el cas del segon a la llista. El número dos,amb paraules com: "Estos lo únic que volen és figurar". Nomenant el meu nom entre altres. I ells saben ben bé que no és així. Que sempre hem estat per tirar-los una mà en tot el que hem pogut.


 


El Bloc, després de la claudicació davant Iberdrola i la Generalitat, en els 4 anys de govern no ha pogut fer més que recuperar l´econòmica local i pagar les faraòniques obres que portaren a terme el govern anterior deixant el consistori amb un dèficit no conegut mai.

Agustí Pasqual, l´impulsor de la despesa econòmica a Benifairó, es torna a presentar davant del PSOE. Molt volgut per als gerents dels bars i restaurants de la comarca per les grans factures que ha fet sempre en aquestos locals, despeses sempre a càrrec de l´Ajuntament i, en l´actualitat  de la Mancomunitat que presideix.

El PP de Benifairó mai ha tingut massa ressò al nostre poble. Ara es presenta Pepito Tono, com el coneixen a Benifairó, regent de “frutas Tono”, empresa ben coneguda per l´explotació i abús dels treballadors, (obliga al treballador a fer més de 12 hores diàries i treballar els 7 dies de la setmana) deixant sempre ben clar que qui mana és l´empresari, i si el treballador no hi està d´acord, ja sap on està la porta. A la mateixa llista podem veure casos molt curiosos o, com diria jo, per plorar o riure; es tracta de treballadors que estan sota la dictadura dels empresaris en la llista del PP.

I, finalment, deixar ben clar que no sóc apolític, al contrari, sóc una persona amb les idees molt clares; defense i defensaré sempre totes les idees polítiques que ens facen avançar cap al benestar, el Socialisme i la independència dels Països Catalans. He estat sempre molt lligat a col·lectius que defensen la llengua i la cultura, denunciant sempre l´especulació, l´abus de poder, el capitalisme, el feixisme i el racisme. I des d'ací faig una crida al Jovent Valldignenc, per a que comence a reunir-se i a organitzar-se en assembles locals, per tal que a les pròximes eleccions poguem estar representats en tota la comarca mitjançant les CUP (Candidatures d´Unitat Popular). La unitat popular del jovent és el que ens fa falta per a fer fora dels nostres Ajuntaments a tota aquesta gent que utilitza el poder per a assumptes personals, fet que hem estat patint sempre a la Valldigna per part del PP i del PSOE, que han utilitzat sempre les institucions Valldignenques sense cap mena d´escrúpols i avergonyint la societat Valldignenca.

 

25 de maig de 2007