Un espai multilateral de debat hauria de ser més rigorós, discret i sense interessos partidistes

La CUP no participarà a la cimera organitzada per Carles Puigdemont amb partits entitats i govern a Bèlgica en considerar que no respon a un espai idoni de debat multilateral. 


En primer lloc, la CUP ha decidit declinar la invitació per respecte als tempos interns de la formació, ja que es troba immersa en un debat estratègic amb la militància al llarg d’aquest cap de setmana on, entre altres coses, també s’abordaran les aliances polítiques i les relacions amb els diversos actors. 

Per altra banda i tot i que la CUP sempre s’ha mostrat a favor d’habilitar espais multilaterals de debat, d’anàlisi i treball sobre l’octubre del 2017 i sobre estratègies per a exercir l’autodeterminació, “aquests han de respondre a criteris de discreció, rigor, responsabilitat, mirada llarga i no han de ser espais decisoris ni que responguin a voluntats electoralistes” en paraules del portaveu del Secretariat Nacional, Lluc Salellas. 

Per aquests motius i degut a la sospita que aquest espai es pogués veure interferit per interessos partidistes i institucionals s’ha rebutjat l’oferiment. 

19 d'octubre de 2018