L’Esquerra Independentista del Pla de l’Estany organitza activitats reivindicatives amb motiu de la Diada Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha organitzat, juntament amb el Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany i el Col·lectiu la Falç del Pla de […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha organitzat, juntament amb el Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany i el Col·lectiu la Falç del Pla de l’Estany, els actes populars que se celebraran a Banyoles amb motiu de la Diada Nacional de l’Onze de Setembre, que enguany porta per lema “Pels drets nacionals i socials. Independència Països Catalans”. El gruix d’activitats tindran lloc durant la vigília, el dissabte dia 10 de setembre a partir de les sis de la tarda amb un espectacle d’animació infantil, un acte polític, un sopar popular i un concert. Per la Diada, diumenge 11, els organitzadors han convocat una cantada dels Segadors a les onze del matí a la Plaça Major i a la tarda secundaran la manifestació unitària de comarques gironines que se celebrarà a les set a Girona. Els actes de commemoració dels fets de 1714 però, s’iniciaran aquest diumenge 4 de setembre amb una penjada de l’estelada al cim de Sant Patllari.

La CUP, el Casal Popular Independentista i el Col·lectiu la Falç han organitzat un seguit d’actes per commemorar la Diada Nacional al Pla de l’Estany. Les activitats començaran diumenge 4 de setembre amb una pujada a Sant Patllari -el cim més alt de la comarca- on es penjarà l’estelada i es farà un pica-pica. La trobada s’ha programat per dos quarts de nou a l’església de Santa Maria de Porqueres. D’altra banda, dijous dia 8 de setembre es realitzarà una xerrada sobre les retallades socials i laborals que anirà a càrrec de Josep Cònsola, professor de la Universitat Comunista dels Països Catalans (UCPC). La ponència, titulada “Els i les treballadores davant les retallades”, tindrà lloc a les vuit del vespre a l’Espai Jove.

L’acte de celebració de la Diada Nacional però, tindrà lloc durant la vigília de l’Onze, dissabte 10 de setembre, i començarà a les sis de la tarda a la Plaça del Teatre amb un espectacle d’animació infantil. La vetllada continuarà a les vuit amb un acte polític a càrrec de les entitats organitzadores i dos quarts de nou s’iniciarà el sopa popular. La jornada conclourà amb un concert del cantautor Jep Prades.

Finalment, diumenge 11 de setembre es farà una cantada de l’himne nacional a la Plaça Major a les onze del matí. Aquestes activitats s’emmarquen en el global d’actes que ha programat la CUP i el conjunt de l’Esquerra Independentista arreu de les comarques gironines i que culminaran en la manifestació unitària que se celebrarà a Girona el diumenge a les 7 de la tarda. La Diada organitzada per la CUP i el conjunt de l’Esquerra Independentista arreu de les comarques gironines es desenvoluparà sota el lema “Pels drets nacionals i socials. Independència Països Catalans”.

Actes Diada Nacional a Banyoles

– Diumenge 4 de setembre: Pujada a Sant Patllari, penjada de l’estelada i pica-pica. 8.30 h Trobada a l’església de Santa Maria de Porqueres. 9 h inici de la caminada.

– Dijous 8 de setembre: 20 h Xerrada a càrrer de Josep Cònsola, professor de la Universitat Comunista dels Països Catalans (UCPC) sota el títol ‘Els i les treballadores davant les retallades’. Lloc: Espai Jove.

– Dissabte 10 de setembre: Acte de celebració de la Diada Nacional. 18 h Animació infantil 20 h Acte polític 20.30 h Sopar popular (amanida, meló amb pernil o formatge, fideus a la cassola, postres, aigua, vi i ratafia. Opció vegetariana i infantil). 22h Concert amb el cantautor Jep Prades. Preu: 10 euros, infantil 6 euros. Venda de tiquets: La Taverna de Smaug, El Passeig i La Patagònia. Lloc: Plaça del Teatre.

– Diumenge 11 de setembre: 11h Cantada dels Segadors a la Plaça Major. 19 h Manifestació a Girona.

29 d'agost de 2011