Èxit de la nova jornada de mobilització de #novullpagar

Centenars de vehicles es van mobilitzar fins a la sortida de l’AP7 a Girona Sud per secundar la insubmissió al pagament de peatges El moviment […]


Centenars de vehicles es van mobilitzar fins a la sortida de l’AP7 a Girona Sud per secundar la insubmissió al pagament de peatges

El moviment #novullpagar va fer, ahir, una nova demostració de força i va mobilitzar milers de vehicles arreu del país contra el pagament de peatges. A Girona, desenes de vehicles van participar en la caravana promoguda per la CUP, que va sortir les 11 del matí des de l’aparcament de Fontajau. A més, la formació va organitzar caravanes de vehicles des d’altres punts de la comarca, com ara Celrà o Bordils.

La CUP va mobilitzar la militància per participar en la jornada de lluita, i pràcticament tots càrrecs electes de la CUP al Gironès van participar en la mobilització. En aquest sentit, van ser-hi els tres regidors de la CUP a l’Ajuntament de Girona, així com l’alcalde de la formació a Celrà, Dani Cornellà, el portaveu d’Independents Per Salt Ferran Burch i el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Bordils, Albert Serrats, entre d’altres.

A la sortida de Girona Sud van ser centenars els vehicles que van secundar l’acció, i que entre les 12 i 2/4 d’1 del migdia van col·lapsar el peatge enmig de crides contra Abertis i a favor de la supressió dels peatges que ja han estat amortitzats. Entre els concentrats va destacar la presència d’en Josep Casadellà, principal impulsor del moviment #novullpagar, que ja va participar en la caravana gironina que va sortir a les 11 des de Fontajau.

La CUP va valorar com un èxit la jornada de mobilització, i va encoratjar la ciutadania i les plataformes que estan impulsant el moviment #novullpagar a continuar amb les accions de desobediència i conscienciació. Igualment, la formació va tornar a carregar contra Abertis, i també contra els governs català i espanyol, i va instar-los a moure fitxa davant de la pressió popular contra els peatges.

21 de maig de 2012