Per un front comú contra l’extrema dreta el proper 14 de febrer

Sobre la decisió de la Junta Electoral Central de considerar VOX una força prioritària, la CUP considera que no es pot permetre que es normalitzin organitzacions […]


Sobre la decisió de la Junta Electoral Central de considerar VOX una força prioritària, la CUP considera que no es pot permetre que es normalitzin organitzacions polítiques que aprofiten els moments de crisi per atiar la desconfiança, la intolerància i el malestar. En aquest sentit, lamenten la decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i confien amb què no acabi executant-se, ja que no entendrien que es fes una excepció per donar espai a una formació d’extrema dreta que propaga un discurs “d’odi, masclista i racista”. Per això, segueixen emplaçant a la responsabilitat col·lectiva dels partits i candidatures que participen a les eleccions del 14 de febrer, per sumar-se a un gran Pacte Nacional Antifeixista (PNA), que la formació ja va posar sobre la taula el passat mes de novembre. 

  1. Treballar en l’establiment d’unes línies vermelles comunes, d’un front antifeixista i popular, treballat colze a colze amb totes les organitzacions que estan defensant els drets fonamentals a peu de carrer i on aquestes tinguin un paper clau de control i fiscalització, amb el ferm compromís dels partits de defensar els drets fonamentals, per cristalitzar en un pacte que no només signifiqui un aturador de tendències feixistes, sinó també de les causes que propicien el seu augment. 
  2. Creació d’un Pacte Nacional Antifeixista des d’un treball comú del conjunt d’organitzacions feministes, antifeixistes, antiracistes i de defensa d’una vida digna, com a garants de la defensa dels valors i drets universals.
  3. Establiment d’un codi deontològic per representants polítics des del Pacte Nacional Antifeixista, que sigui vinculant per aquelles organitzacions polítiques que s’hi adhereixin. 
  4. Establir un mecanisme de control de campanya per part d’organitzacions de defensa dels Drets Humans, per garantir que el racisme, la xenofòbia, el masclisme i altres formes d’odi i vulneració dels drets humans siguin utilitzades com a eines electorals
  5. Pactar un espai a mitjans per organitzacions de defensa d’una vida digne que sigui igual o superior del que disposa i disposarà VOX per tal de difondre i contrarrestar el seu discurs.
  6. Treballar al Pacte Nacional Antifeixista una línies comunes que serveixin per implicar també a les institucions públiques en la lluita contra l’extrema dreta. 
  7. Consolidar a mig termini aquest espai de lluites comunes i compartides a través de la promoció d’una trobada amb col·lectius que lluiten per una vida digne (antifeixistes, antiracistes, feministes, defensa de l’habitatge,…), on treballar col·lectivament per combatre les causes del feixisme des de l’arrel. 

 

10 de gener de 2021