La Generalitat vol sancionar a les AA.VV. de Guineueta i Canyelles de Barcelona per defensar la sanitat pública

El nucli de la CUP de Nou Barris de la CUP de Barcelona (comissió municipalista de la Trobada Alternativa de Nou Barris) se solidaritza amb […]


El nucli de la CUP de Nou Barris de la CUP de Barcelona (comissió municipalista de la Trobada Alternativa de Nou Barris) se solidaritza amb la lluita dels veïns i veïnes en defensa del CAP de la Guineueta. A continaució reproduïm el text que ha fet públic el moviment veïnal d’aquests barris per informar de la seva situació:

Des del passat mes de desembre, els veïns i veïnes de la Guineueta i Canyelles estem en lluita per defensar una cosa justa i elemental: el dret a una sanitat pública de qualitat accessible al nostre veïnat. En aquest sentit, exigim que es reobri el servei d’urgències nocturnes del CAP de la Guineueta que el Departament de Salut va ordenar tancar el passat mes de gener, i que en aquest centre s’hi instal•li un CUAP, aprofitant si cal el local buit de l’INSS que hi ha al costat.

Durant aquests set mesos de lluita hem sortit al carrer tots els dilluns i els divendres per denunciar la privatització encoberta de la sanitat, i per afirmar que no estem disposats a pagar les conseqüències d’aquesta estafa anomenada crisi a costa de la nostra salut i de la nostra sang. Hem fet manifestacions i cassolades; hem recollit signatures; hem ocupat el CAP per fer-hi assemblees, xerrades i activitats; hem muntat parades als carrers; hem organitzat jornades de debat… tot plegat a fi de defensar que la sanitat pública és un dret irrenunciable.

Quina ha estat la resposta del govern de la Generalitat? El passat 29 de maig l’AA.VV. de la Guineueta va rebre una notificació del Departament d’Interior per informar que a l’AA.VV. de la Guineueta i a l’AA.VV. de Canyelles se’ls obria un expedient sancionador per la seva suposada responsabilitat en les manifestacions veïnals d’aquests mesos, i que aquesta sanció podria comportar una multa que pot arribar a ser de 30.000 euros.

Veïns i veïnes, no podem permetre aquest atac al moviment veïnal i al nostre dret a manifestar-nos per un dret tan bàsic com és la salut. Ara més que mai hem de sortir al carrer per demostrar a l’Ajuntament i la Generalitat que les multes i la repressió no ens aturaran, que les urgències del CAP de la Guineueta es tornaran a obrir sí o sí, i que n’estem fartes de tanta prepotència i de tanta humiliació. Si volen reduir despesa pública que comencin per rebaixar els sous dels polítics!

PARTICIPA A LES MOBILITZACIONS CADA DILLUNS I DIVENDRES A LES 19h DAVANT DEL CAP DE LA GUINEUETA!

PEL FUTUR DELS NOSTRES FILLS I FILLES, LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ!

5 de juny de 2012