Girona: La CUP critica la retallada del pressupost de la Fira de Sant Narcís

La CUP critica la retallada del pressupost de Fires i insta a l'Ajuntament a explicar si els ingressos realment s'han reduït. La formació independentista critica […]


La CUP critica la retallada del pressupost de Fires i insta a l'Ajuntament a explicar si els ingressos realment s'han reduït. La formació independentista critica la retallada del Pressupost de Fires del 2010, demana que s'aclareixi el balanç de comptes i que s'especifiqui si els ingressos obtinguts dels firaires realment s'han reduït. "Hem empobrit les Fires de Sant Narcís", ha denunciat en Jordi Navarro, portaveu de la formació.

La CUP de Girona ha criticat que l'Ajuntament hagi retallat el pressupost de Fires en un 36% (en 200.000 euros, segons l'Ajuntament) respecte l'any passat. La formació insta a la regidora delegada d'activitats de dinamització del Territori, Pilar Prats i a l'àrea de cultura a oferir més explicacions a la ciutadania.

En aquest sentit, la CUP demana que s'informi, per exemple, sobre els ingressos obtinguts pels permisos que l'Ajuntament dóna als firaires per instal·lar-se a la Devesa. Tal i com sembla, si aquests ingressos s'han mantingut – i en canvi s'ha produït una reducció global de la despesa – les Fires de Girona fins i tot podrien acabar tenint superàvit. En aquest sentit, els independentistes creuen totalment injustificada la mesura de l'Ajuntament de retallar el pressupost.

Amb tot, la CUP critica que sigui sempre la cultura popular, la de carrer, la que en surt perjudicada. Posen com a exemple que la dotació per esdeveniments com el Temporada Alta no hagi sofert cap reducció o que en el Festival de Músiques Religioses aquesta reducció hagi estat mínima. A més, destaquen que l'ocupació d'aquests dos darrers esdeveniments és molt menor en comparació a les activitats de Fires.

"Quanta gent hi ha, cada any, als concerts de Músiques Religioses ? Si ens creiem les xifres, no més de 10.000 persones. Mentre que a la Copa, per Fires, hi passen com a mínim 100.000 persones, segons les pròpies dades dels Mossos d'Esquadra. Les Fires tenen una funció social destacable." ha declarat en Jordi Navarro, portaveu de la CUP.

Per la CUP, les Fires són un esdeveniment de tota la ciutat, a més d'un mecanisme cohesionador i que enforteix el sentiment de pertinença. Per aquesta raó, Navarro ha explicat que "No entenem ni podem entendre perquè és la cultura popular la que en surt sempre més mal parada. Aquest any hi haurà menys actes i menys actes arreu dels barris. Hem empobrit les Fires de Sant Narcís".

20 d'octubre de 2010