Girona: La CUP felicita als autors del sabotatge contra el monòlit franquista

La formació havia exigit la seva retirada a través d'una campanya pública. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona es congratula del sabotatge que s'hauria […]


La formació havia exigit la seva retirada a través d'una campanya pública. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona es congratula del sabotatge que s'hauria dut a terme aquesta nit contra el monòlit franquista del carrer Heroïnes de Santa Bàrbara.

La formació havia reclamat a l'Ajuntament que retirés aquest monument dedicat a Pere Coma Ysern, el primer "caigut" del bàndol franquista durant la Guerra Civil a la ciutat

La CUP s'ha felicitat del fet que uns desconeguts hagin cobert amb ciment el monument franquista. Els independentistes, però, lamenten que algú hagi hagut d'arribar a aquest extrem, després d'una campanya per demanar a l'administració pública que se'n responsabilitzés. Malgrat les promeses de l'Ajuntament que hi posaria remei abans de l'estiu – publicades al diari AVUI el passat 30 de maig – tot continuava igual.

En aquest sentit, la formació considera que el tripartit municipal no hi ha parat atenció "per deixadesa" i manca de voluntat política. Tot recordant les disposicions de la Llei de la Memòria Històrica, la CUP va entrar una moció per ser discutida al ple municipal i que demanava la retirada del monument. Cap dels grups amb representació va voler recollir la petició. La inciativa comptava amb el suport de més de 950 spersones, que s'havien adherit a un grup, encara actiu, de la xarxa social Facebook.

23 de juliol de 2010