Girona: La CUP presenta un paquet de propostes de cares a l’onze de setembre

La instal·lació de senyeres a diferents indrets de la ciutat, la hissada de l'estelada i una consulta popular, les mesures proposades. La Candidatura d'Unitat Popular […]La instal·lació de senyeres a diferents indrets de la ciutat, la

hissada de l'estelada i una consulta popular, les mesures proposades.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha presentat als

diferents grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Girona

una proposta de moció on es recullen algunes propostes innovadores per

a commemorar l'Onze de setembre d'enguany.

Així, la formació independentista insta als grups municipals a seguir l'exemple d'Arenys de Munt, localitat del Maresme que el proper 13 de setembre celebrarà una consulta popular de caràcter simbòlic sobre la independència de Catalunya.

Des de la CUP s'entén que amb aquesta iniciativa popular de caire simbòlic es fa un saludable exercici de democràcia participativa i es dóna la paraula a la ciutadania per expressar la seva opinió sobre el dret a l'autodeterminació del poble català. Per això proposa que es debati al Ple de setembre sobre la possibilitat de celebrar a Girona una consulta popular  sobre el dret d'autodeterminació de la Nació Catalana.

En la moció, la CUP també proposa que s'instal·lin senyeres permanentment a diferents indrets cèntrics o emblemàtics de la ciutat, com ara la plaça Catalunya, amb la finalitat de difondre la catalanitat de la ciutat. També es proposa que la senyerea estelada onegi al balcó de l'Ajuntament per la Diada Nacional.

3 de setembre de 2009