Girona: La CUP qualifica de vergonyosa la deixadesa de l’equip de govern amb les taules territorials

Demana que es convoquin a tots els barris abans de finals d'any sens falta. Les taules territorials de coordinació són, teòricament, els principals ens informatius […]


Demana que es convoquin a tots els barris abans de finals d'any sens falta. Les taules territorials de coordinació són, teòricament, els principals ens informatius i de participació, a través dels quals les entitats i la ciutadania dels barris de Girona poden comunicar-se amb l'Ajuntament, fer el seguiment de la gestió municipal i realitzar aportacions.

Malgrat la importància d'aquesta figura participativa, però, l'actual equip de govern ha mostrat un nul interès per consolidar les taules territorials i fer que esdevinguin eines eficaces per a la ciutadania.
 
En aquest sentit, les taules territorials no estan regulades per cap tipus de norma, i la seva convocatòria depèn exclusivament de l'Alcaldessa. Així, el fet de qui ha de formar part d'aquestes taules, els temes que s'hi tracten, i els barris on se celebren o la periodicitat amb què tenen lloc, són decisions que es prenen arbitràriament per part de l'Alcaldessa, fet que li permet controlar totalment aquestes taules i menar-les segons el seu interès.
 
En la majoria de barris de la ciutat no s'ha convocat mai cap taula territorial, i als barris on s'ha convocat alguna vegada, rarament ha tingut continuïtat. Al web municipal, per exemple, la darrera taula territorial, de la qual ni tan sols s'ha penjat l'acta, consta que es convocà el passat juny del 2008 a Sant Narcís.
 
La CUP considera vergonyosa la deixadesa de l'equip de govern en relació a aquesta qüestió, i exigeix que s'abordi aquesta qüestió en el si del govern municipal i que es convoquin, sens falta, taules territorials obertes a tots els barris abans que s'acabi l'any. Per la candidatura, en un moment en què la confiança entre els barris i l'Ajuntament està tan deteriorada és més important que mai que s'estableixin les vies de comunicació i participació adequades.
23 de juny de 2010