Girona: La CUP valora negativament el Pla de Mandat proposat pel Tripartit gironí

La Candidatura d'Unitat Popular de Girona valora de forma negativa el pla de mandat aprovat per l'equip de govern gironí el passat plenari. Per a […]La Candidatura d'Unitat Popular de Girona valora de forma negativa el pla de mandat aprovat per l'equip de govern gironí el passat plenari. Per a la formació independentista la proposta del Tripartit no passa de ser una mera declaració d'intencions que, amb bones paraules, amaga un rerefons buit de contingut i propostes.


Per a la CUP, la ciutat de Girona necessita quelcom més que el que govern diu voler fer: “Calen propostes concretes i clares que marquin una sèrie de prioritats a assolir de manera immediata, des de l'inici de la legislatura.” Tot i així, la CUP valora que tal i com està redactada, la proposa inclou aspectes d’interès pel que fa a les necessitats de la ciutadania: La construcció de dues escoles bressol –una a Domeny i l'altra a Montjuïc -. Tot i així, segons la candidatura, seria important plantejar encara més equipaments d’aquest tipus, ja que hi ha una gran mancança de places a la ciutat.


Per altra banda, el Pla anuncia la construcció d’obres noves: La rehabilitació de la Marfà –que segons la CUP, continua sense cobrir les necessitats que diferents col·lectius gironins reclamen des de fa anys, com ara la sala de concerts o  assaigs -. La proposta de mandat de l’Ajuntament també planifica un pavelló a la zona de la Devesa, que és contrari a les demandes i necessitats reals del barri i de la voluntat de la pròpia associació de veïns de la zona.


Tot plegat, està redactat sense una planificació econòmica on es detallin les partides pressupostàries destinades a cadascun dels apartats que el pla de mandat especifica. Per a la CUP, el text que han presentat les tres forces del govern local, demostra la manca de cohesió interna del tripartit i la falta d'idees.


ERC i IC-V, amb afany de conquerir quotes de poder, continua perpetuant en el govern de la ciutat al PSC. Un partit que segons Jordi Navarro, portaveu de la CUP:  “Ja fa anys que ha demostrat la seva manca de renovació i d’idees”.


Finalment, la Candidatura d'Unitat Popular anuncia que un cop s'hagi aprovat el pressupost municipal per al 2008, realitzarà un seguiment exhaustiu per àrees i regidories que ajudarà a informar a la ciutadania gironina sobre quines propostes del pla de mandat s'estan acomplint.

14 de desembre de 2007