Girona: la CUP vol més implicació municipal en matèria de seguretat i salut al treball.

La CUP destaca la necessitat d'implicació de la Policia Municipal de Girona en la detecció d'irregularitats en matèria de seguretat i salut en el sector […]La CUP destaca la necessitat d'implicació de la Policia Municipal de

Girona en la detecció d'irregularitats en matèria de seguretat i salut

en el sector de la construcció. La mort d'un treballador en caure d'un edifici en construcció a Girona,

torna a posar sobre la taula la falta de mesures de seguretat i salut

al nostre país.

Aquest accident ha evidenciat un cop més com les proteccions col·lectives en el sector de la construcció en molts casos segueixen essent testimonials. La CUP de Girona remarca la necessitat d'implicació de la Policia Municipal (formada en prevenció de riscos laborals) en la detecció d'irregularitats, sobretot en el sector de la construcció. D'aquesta manera, la candidatura creu que s'exerciria més pressió sobre aquelles empreses que segueixen veient la prevenció de riscos laborals com un pur tràmit burocràtic imposat i no com un dret dels i les treballadores.

La CUP de Girona resta a l'espera dels resultats de la investigació de l'accident que s'estan duent a terme per part de la Inspecció de Treball, per tal de fer un anàlisi més acurat dels fets. Així mateix, Jordi Navarro, portaveu de la CUP ha declarat: “Esperem i treballarem perquè aquesta sigui l’última víctima mortal en el seu lloc de treball”.

El passat 27 de gener, un treballador va caure pel forat d'un ascensor mentre treballava realitzant feines de pintura en un edifici en construcció al carrer Saragossa de Girona. Tot i aquest fet, i un altre de principis d'any en què un altre treballador moria a l'hospital després de caure d'un arbre mentre realitzava feines de poda, acabàvem l'any 2008 amb estadístiques que parlaven d'una reducció de l'índex d'incidència de la sinistralitat laboral en un 7,4 % respecte l'any anterior al Principat de Catalunya. El cas dels accidents mortals però, es mantenia gairebé estable (3,7%), la qual cosa fa que encara estiguem lluny del correcte compliment de la llei 31/95 de Prevenció de Riscos Laborals.

5 de febrer de 2009